https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Poljakinji in Estonca slavili v Murski Soboti

4.6.2019  

Minuli vikend, je v murskosoboškem kopališču potekal srednjeevropski pokal v odbojki na mivki za mlade do osemnajst let. Na njem se je pomerilo 20 ekip iz Avstrije, Madžarske, Slovaške, Češke, Cipra, Estonije, Poljke in Slovenije v starostni kategoriji U – 18. Med dekleti sta slavili reprezentantki Poljske, Zuzanna Bielak in Aleksandra Chudik, ki sta suvereno premagali madžarski par Hanno Gubik in Sáro Noemi Puskás. V moški kategoriji pa sta v finalu slavila Estonca Kais in Meius, ki sta premaga Slovenski par Rozman in Šen.


Prvi tekmovalni dan srednjeevropske pokala v odbojki na mivki za mlade do osemnajst let je postregel s 23-imi dvoboji pri dekletih in s kar 28-imi srečanji pri fantih. V drugi dan tekmovanje se je uspelo uvrstiti ducatz najboljšim ekipam pri dekletih in prav tako pri fantih. Ekipe iz Murske regije so se izkazale, tako pri fantih z dvema uvrstitvama med najboljših dvanajst, kot pri dekletih, kjer sta Ajda in Gaja Kuhar sucereno opravile z nasprotnicami.

V finalu deklet sta reprezentantki Poljske, Zuzanna Bielak in Aleksandra Chudik suvereno premagali madžarski par Hanno Gubik in Sáro Noemi Puskás in tako brez poraza osvojili srednjeevropski pokal v odbojki na mivki za mlade do osemnajst let v Murski Soboti.

Pri fantih smo videli izjemno predstavo in čudovit dvoboj Slovenije in Estonije, kjer sta sicer Klemen Šen in Črt Rozman najprej zmagala, a sta morala zatem še v zlato tekmo, ker sta bila reprezentanta Estonije, Kaur Erik Kais in Rasmus Meius, do finala brez poraza, kjer sta potem slavila slednja. Reprezentanta Slovenije sta moral tekmo v odločilnem tretjem nizu zlate tekme zaradi preutrujenosti predati. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.