https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Srečali so se člani širše rodbine Makari

11.06.2019 ob 14:56  

V Kraščih so se srečali člani širše rodbine Makari.

"V 5. razredu osnovne šole sem za domačo nalogo naredil družinsko drevo svojih prednikov, v katerem smo bili zabeleženi: moji prastari starši, potem stari starši, potem starši in na zadnje še jaz.

Leta 2015 smo potomci Makari Štefana, mojega pradedka, ki je izhajal iz Bodoncev imeli prvi piknik in od takrat se srečujemo enkrat na vsako leto. Seveda je leta 2015 moje drevo vsebovalo le moje ožjo sorodstvo. Na prvem pikniku mi je Makari Marjan, brat mojega dedka Makari Franca naročil, da naj do piknika leta 2016 svoje drevo izpopolnim. A izkazalo se je, da tudi takrat nekateri podatki niso držali. Tako sem se odločil, da se »zresnim« in svoj projekt naredim tako kot je treba. Seveda so vsi podatki leta 2017 držali in ker me je še zanimalo kdo vsi so bili bratje in sestre mojega pradedka (imel jih je namreč še 8, od tega 3 brate in 5 sester), sem se odločil, da se pri že poznanih sorodnikih, kot ožjih tako tudi širših pozanimam o podatkih. Seveda je bilo potrebno kar nekaj obiskov na krajevnem uradu in na evangeličanski cerkvi v Bodoncih (to je bilo potrebno le za podatke oseb, ki so že pokojni). Tako sem pri poznanih sorodnikih povpraševal in dopolnjeval svoje drevo. Najprej sem se seveda pozanimal za imena sorodnikov in nato komaj za rojstne ter smrtne podatke v primeru, da je oseba že umrla. In končno sem v letu 2018 zbral večino podatkov, ki so me zanimali in tako prišel do spoznanja, da je vseh oseb v tej širši rodbini (potomci vseh 3 bratov in vseh 5 sester mojega pradedka vključno z potomci mojega pradedka) 207, od teh je pa še živih 155.

Ker pa so vsi sorodniki izkazali zanimanje za t.i. moj projekt, sem se odločil, da bom vse osebe, za katere se je izkazalo, da sem si z njimi v sorodu, povabil na piknik potomcev skupnih prednikov Makari, ki se je odvil 08.06.2019 na turistični kmetiji Ferencovi v Kraščih. In od teh 155 še živečih se je piknika udeležila nekaj več kot tretjina. Mislim, da je za začetek to kar lep odziv in kot sem opazil, si vsi povabljeni želijo, da bi piknik organizirali vsako leto. Zame je najbolj pomembno in najlepše, da se vsi ti ljudje med sabo spoznali in navezali po mojem mnenju ene nepozabljive in neuničljive vezi, ki jih bodo negovali vse do konca njihovega življenja. Upam si trditi, da tudi njihovi potomci te vezi ne bodo zlahka pretrgali," je zapisal Blaž Makari.

Foto: Makari

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.06.2019 ob 16:02 gost

      Google je plačal za vsak teden dela na spletu od doma 5000 do 8000 evrov. Prvi teden zaslužim 7286 evrov od Googla in sem redni študent in delam 2 uri na dan v prostem času. vsaka oseba se lahko pridruži temu delu in začne zaslužiti s tem, da sledi tejj strani. ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.06.2019 ob 16:51 porabje gost

      Na Verici v Porabji majo ranč takšno srečanje člani rodbine Gašparov

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.