https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ministrstvo potrdilo odločitev Arsa glede vplivov na okolje v Petišovcih

12.06.2019 ob 18:00  

Okoljsko ministrstvo je zavrnilo pritožbo družbe Geoenergo iz Lendave in potrdilo sklep državne agencije za okolje, s katerim je ta odločila, da je treba za nameravano črpanje plina s hidravličnim lomljenjem na Petišovskem polju izvesti presojo vplivov na okolje in pridobiti okoljevarstveno soglasje.

Ministrstvo je potrdilo stališče Arsa, da gre za poseg, ki bi lahko imel pomemben vpliv na okolje, zaradi česar je treba izvesti presojo vplivov na okolje in pred morebitnim posegom pridobiti okoljevarstveno soglasje. Kot navaja STA so pri odločanju upoštevali predložena strokovna mnenja, lokacijo posega, oddaljenost nameravanega posega od posameznih vodotokov ter dejstvo, da podzemne vode, podtalnica in kmetijska zemljišča na tistem območju nimajo dobrih regeneracijskih sposobnosti.

Ministrstvo se je tako strinjalo s stališčem Arsa, da gre za poseg, za katerega je potrebna presoja vplivov na okolje in pridobitev okoljevarstvenega soglasja.

Naj spomnimo, da želi britanski Ascent Resources v sodelovanju z Geoenergom v Petišovcih v večjem obsegu pridobivati plin, postopek presoje vplivov na okolje in pridobivanja okoljevarstvenega soglasja pa bi lahko zavlekel uresničitev njihovih načrtov. Partnerja sta sicer že pridobila okoljevarstveno dovoljenje za rafinerijo za čiščenje surovega plina, vendar pa bi lahko bila dejanska postavitev objekta odvisna od odločitve o črpanju plina.

Na Petišovskem polju se je pridobivanje ogljikovodikov začela leta 1943, največji razmah pa je doseglo v 80. letih. Z odločitvijo o zaprtju rafinerije nafte je začela ta dejavnost v Pomurju usihati.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.06.2019 ob 14:19 gost

      Google je plačal za vsak teden na spletu od doma od 4000 do 9000 euros.i so prejeli prvi mesec 20974 € in 29485 € v zadnjem mesecu plače od Googla in delam 2 do 4 ure na dan v prostem času. To je res prijazno do uporabnika in tako sem vesela, da sem izvedela za t0. Preberitee več na tej strani ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.