https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Znani so prejemniki občinskih nagrad Mestne občine Murska Sobota

13.06.2019 ob 18:00  

Na današnji 6. redni seji mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota so mestni svetniki med drugim potrdili prejemnike občinskih nagrad za leto 2019, ki jih mestna občina podeljuje ob občinskem prazniku.

 

Plaketa Slavincu

Ob občinskem prazniku Mestne občine Murska Sobota bo plaketo Mestne občine Murska Sobota za leto 2019 prejel pomurski akademik prof. dr. Mitja Slavinec, ki so ga predlagali člani Pomurske akademske znanstvene unije (PAZU). V obrazložitvi so pojasnili, da si Slavinec plaketo zasluži za življenjsko delo, za večletne uspehe in delo, ki so širšega in trajnega družbenega pomena ter kot spodbudo za nadaljnjo delo. Slavinec je, kot še navajajo, med drugim tudi ključni akter pri organizaciji okroglih miz s strokovno javnostjo.

Zahvalne listine Tadeji Hari, Pomurskemu društvu za kakovost ter Kolomanu Horvatu in Antonu Škrabanu

Zahvalno listino Mestne občine Murska Sobota za leto 2019 bo na predlog mestne svetnice Vlaste Veren, prejela Tadeja Hari. Verenova v razlagi navaja, da si Harijeva listino zasluži, ker je dosegla, da je bila prekmurščina vpisana v Register nesnovne kulturne dediščine. Pobuda Harijeve je bila realizirana s podporo Prekmurskega društva General Maister.

Zahvalno listino Mestne občine Murska Sobota za leto 2019 bo prejelo tudi Pomursko društvo za kakovost. Predlagatelji (Megras d.o.o., Ekonomska šola Murska Sobota in Fist d.o.o.) v obrazložitvi navajajo, da si društvo zasluži zahvalno listino za 25 let uspešnega delovanja. Med drugim organizirajo veliko izobraževanj s področja kakovosti.

Prejemnika zahvalnih listin bosta tudi Koloman Horvat in Anton Škraban, ki ju je predlagal Svet krajevne skupnosti Krog. V pojasnilu navajajo, da je bila na njuno pobudo leta 1994 prvič izvedena prireditev Vlečenje vrvi med Prekmurci in Prleki, ki letos praznuje 25 let.

Naziva častnega občana letos niso podelili.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.06.2019 ob 9:16 gost

      Slavinec parazit

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.06.2019 ob 10:30 DF gost

      Naj mi nekdo napise kaj je ta akademik Slavinec naredil za soboske obcane. Prosim lepo.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.06.2019 ob 10:57 Lendavski kralj gost

      Oženio pavlinjeka, cjeli život se šlepa

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.06.2019 ob 15:23 gost

      Google je plačal za vsak teden na spletu od doma od 4000 do 9000 euros.i so prejeli prvi mesec 20974 € in 29485 € v zadnjem mesecu plače od Googla in delam 2 do 4 ure na dan v prostem času. To je res prijazno do uporabnika in tako sem vesela, da sem izvedela za to. Preberite veeč na tej strani ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.