https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Letošnji Pomurski športni festival obeta pestro dogajanje

18.06.2019 ob 10:00  

V ponedeljek, 24. junija se začenja največji športni dogodek v Pomurju - Pomurski športni festival. Odvijal se bo v športnem parku Melinci, trajal pa bo do nedelje, 30. junija. Športno društvo Meteor Melinci obljublja nepozabno zabavo ob raznolikih športnih aktivnostih in kar treh glasbenih skupinah.

Člani društva so se letos odločili, da bodo pripravili še posebej privlačne športne aktivnosti teden dni trajajočega dogodka. S Pomurskim športnim festivalom želijo poudariti pomembnost zdravega načina življenja, rekreacije, zabave in druženja.Te vrednote želijo približati tudi najmlajšim. Zato so se odločili, da bodo vzporedno športnim aktivnostim za odrasle potekale tudi aktivnosti za najmlajše.

Festival v znamenju nogometa

Selekciji U7 in U9 se bosta prvi dan festivala, torej v ponedeljek pomerili v nogometnem turnirju. Drugi dan PŠF-ja bodo udeleženci igrali tudi nogomet na milnici, odvijal pa se bo tudi veteranski nogometni turnir. Ker so lansko leto udeleženci bili navdušeni nad futsal turnirjema, bo futsal tudi letos na sporedu PŠF-ja in sicer bo v ponedeljek potekal futsal turnir (4+1), v sredo pa 3 vs. 3 na majhne gole. 29. tradicionalno streljanje penalov se bo pričelo v četrtek zvečer, 29. tradicionalni dnevno-nočni turnir v malem nogometu pa bo zaznamoval sobotni dan.

Manjkali ne bodo niti ostali športi

V sredo se bo odvijal košarkarski turnir, predstavljena pa bosta tudi dva borilna športa. Judo bodo predstavili člani Judo kluba Klima center Tratnjek Beltinci, boks pa člani Boksarskega kluba Murska Sobota. Igrala se bo tudi odbojka na mivki in to kar tri dni. Premierno pa bo v ponedeljek potekalo tekmovanje v elektronskem pikadu, kjer bodo tekmovalci preverili svojo natančnost, kakor tudi v sredo, ko bo potekalo strelstvo.

Letošnja novost - pohod in tek

Letos ena izmed novosti – rekreativni tek in pohod, ki ga pripravlja KUD Melinci. Pred začetkom teka in pohoda, bodo strokovnjaki iz ŠD Moč gibanja poskrbeli za ogrevanje tekmovalcev.

Poskrbljeno tudi za najmlajše

Organizatorji pa so poskrbeli, da se bodo zabavali tudi otroci. Brezplačne aktivnosti za otroke bodo potekale v torek in čez vikend, v četrtek pa bo z otroki zaplesala Plesna šola Zeko. Ves čas jim bodo na voljo tudi napihljiva igrala.

Glasbena dneva bosta kar dva

Letos bodo športne aktivnosti popestrili s še dvodnevno glasbeno prireditvijo. V petek se obeta pravi rock spektakel s skupino Prljavo kazalište, kot predskupina pa bo nastopila še Skupina Tropik. Nedeljo pa bodo glasbeno razgrevali Ansambel Modrijani. V petek bo vstopnina 8 evrov, v nedeljo pa vstopnine ni.
Festivalsko dogajanje se bo v nedeljo zaključilo s 27. ciglarskimi dnevi, ki jih pripravlja Turistično društvo Brod Melinci.

Priprave na Pomurski športni festival so že v polnem teku, prav tako se že polnijo mesta na posameznih turnirjih/tekmovanjih. Svojo prijavo na posamezne športne turnirje lahko oddate TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.