https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Le tretjina kontroliranih prevoznikov brez kršitev

20.06.2019 ob 6:00  

Finančna uprava RS (FURS) je pri nadzorih na cestah v prvih petih mesecih letošnjega leta odkrila številne primere goljufij in manipulacij tahografov.

FURS v okviru izvajanja nadzorov nad prevozi po cesti preverja tudi spoštovanje pravil glede časov vožnje, odmorov in obveznih počitkov voznikov ter pravilno uporabo tahografov.

Kot so sporočili iz FURSa, so v prvih petih mesecih letos pri 1.575 kontroliranih voznikih tovornjakov in avtobusov ugotovili kršitve v 1.042 primerih, kar pomeni, da je bilo le 34 odstotkov kontroliranih brez ugotovljenih kršitev.

V 147 primerih je šlo za najhujše kršitve in goljufije, ki so jih prevozniki izvedli s pomočjo naprav in pripomočkov za manipuliranje s tahografom (uporaba elektronske naprave ali magneta..), s prikrivanjem dejavnosti in aktivnosti vožnje, počitkov, odmorov, z zlorabo tahografa oziroma s ponarejanjem, zatajitvijo ali uničenjem podatkov, tahografskega vložka ali voznikove kartice.

V 40 primerih so vozniki s pomočjo magneta onemogočili dajalec impulzov in tako zmanipulirali tahograf, odkritih pa je bilo tudi 25 sofisticiranih naprav za manipuliranje tahografa, ki so bile izgrajene iz vozil ter zasežene.

S pomočjo takšnih manipulacijskih naprav prevozniki dosežejo, da se med vožnjo, (ko se vozilo premika) aktivnost vozila v zapisovalno napravo ne beleži, med tem ko se na voznikovo kartico zabeleži počitek.

Manipulacijske naprave so običajno skrite pod armaturno ploščo med ožičenjem vozila, pod oblogami v stebričkih kabine ali drugih skritih mestih, lahko so integrirane v dajalniku impulzov ali v samem tahografu (snemalni enoti), ki jo voznik krmilil preko daljinca, kombinacije tipk ali USB ključka. 

Foto: Finančna uprava RS

Za tovrstne kršitve je FURS samo v prvih petih mesecih 2019 prevoznikom izrekel za več kot dva milijona eurov glob.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.06.2019 ob 19:27 Godžiro gost

      Vsaka čast FURS opravljate težko in zahtevno delo , škoda , da , javnost ne ve nič , ali pa skoraj nič o tem , vsaka čast "tahografarjem" v FURSU , aja , skoraj bi pozabil , da sem tudi sam......

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.