https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Evropska sredstva za uvajanje učiteljev začetnikov

01.08.2019 ob 6:05  

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za program Učim se biti učitelj.

Kot so sporočili iz službe, skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo programa, znaša skoraj 2,6 milijona evrov. Od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov oziroma dobra dva milijona evrov.

Približno 1,4 milijona evrov bo prejela kohezijska regija Vzhodna Slovenija, kohezijska regija Zahodna Slovenija pa 1,2 milijona evrov.

Namen programa Učim se biti učitelj je identifikacija, aktiviranje in vodenje ustreznega tima za zagotavljanje učinkovitega uvajalnega okolja za učitelje začetnike. Program bo prvenstveno namenjen usposabljanju učiteljev začetnikov - ne glede na starost, ki iščejo prvo zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja.

Cilj programa je zagotoviti 175 učiteljem začetnikom učinkovito uvajalno obdobje, ki temelji na mentorstvu in timskem pristopu. Tim sestavljajo ravnatelj, izkušen učitelj in učitelj začetnik.

S programom se želi proučiti šolsko okolje v uvajalnem obdobju z vidika podpornega tima ter oblikovati priporočila in smernice za delo šolskih timov pri uvajanju učiteljev začetnikov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.08.2019 ob 8:12 gost

      To bodo učitelji albanščine in arabščine ? samo vprašam

      1 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.08.2019 ob 9:04 DF gost

        Se po tvojem komentarju takoj vidi kako prav ima vlada. Potrebno je vzgojiti in izsolati ljudi v Vzhodni Sloveniji - v Pomurju - ( ne vse, vecino pa ), ker se po komentarjih vidi kako zaostali in nesolani ste nekateri.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.08.2019 ob 13:41 DF gost

      Na Sobotainfo si preberite komentarje pod clankom o zupniku Goranu in videli boste, da bi marsikdo med vami moral ponovno v solo, da bi se naucil osnovne cloveske olike, obnasanja, predvsem pa izobrazbe in pameti. A vam je glavno, da v cerkev hodite in verjamete vse, kar tam cujete. A Bozje zapovedi ne dovoljujejo tega, kar vi pocnete s to zensko. Pa se resnice ne poznate. Se enkrat v solo!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.08.2019 ob 0:25 Lissa gost

      Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.