https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V četrtek se pričnejo 16. Soboški dnevi

Murska Sobota, 21.06.2011 ob 12:19  

V Murski Soboti se bodo v četrek pričeli tradicionalni Soboški dnevi. Le-ti bodo letos trajali dan manj kot lani, vsebinsko pa naj ne bi bili nič slabši, saj je poskrbljeno za vse starostne skupine in okuse.

"Letos smo se zaradi težke finančne situacije, odločili, da bo festival trajal 4 dni, torej en dan manj kot lansko leto. Kljub temu smo poskrbeli za pester zabavni in kulturni program,  ki se bo odvijal na številnih prizoriščih mesta Murska Sobota in poskrbel, da bo vsak našel nekaj, kar ga bo pritegnilo. Vsak od nas bo lahko med številnimi dogodki izbral tiste, ki ga bodo najbolj nagovorili in razveselili, najsi bodo to koncerti klasične vrhunske glasbe v obeh cerkvah, gledališke in ulične predstave za otroke in odrasle na grajski ploščadi, grajskem dvorišču ali v grajski dvorani ter seveda izvrstni koncerti različnih glasbenih izvajalcev na osrednjem prizorišču v mestnem parku. Vstop na vse prireditve bo tudi letos prost in poudariti je treba, da je to ena redkih večdnevnih prireditev v Sloveniji, kjer si je mogoče čisto vse predstave, koncerte in ostale prireditve ogledati zastonj," pravi župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec.

Dvajset odstotkov manj sredstev za letošnji festival

Celotna vrednost izvedbe festivala je ocenjena na 104.915,00 evrov in je nižja v primerjavi z lanskoletno celotno vrednostjo festivala, ki je znašala 128.700,00 evrov. Letos znašajo programski stroški 53.408,00 evrov, lansko leto pa so stroški za nastopajoče znašali 73.700,00 evrov. Drugi izvedbeni stroški (ozvočitev, oba odra, čiščenje, oglaševanje itd.) pa letos znašajo 51.507,00 evrov. Sredstva, ki so jih prispevali sponzorji in donatorji v skupni vrednosti 43.341,16 evrov so zelo podobna višini lanskoletnih sponzorskih sredstev, ki je znašala 42.647,65 evrov. Razliko med zbranimi sponzorskimi in donatorskimi sredstvi ter celotnimi stroški festivala bo tudi letos pokrila MOMS iz proračunskih sredstev namenjenih za izvedbo festivala.

Med drugim bodo Tabu, Maja Keuc, D'Kwaschen Retashy, Severina in Hazardi

Prvi dan Soboških dnevov, v četrtek, 23. junija, bodo nastopili Elemental in Rambo Amadeus, v petek, 24. junija, pa bodo nastopili Tabu, Maja Keuc ter D'Kwaschen Retashy. V soboto, 25. junija, bo za ogrevanje poskrbel Adi Smolar s skupino Mestni Postopači, kasneje pa bo nastopila še Severina. Zadnji dan v nedeljo, 26. junija, bo nastopil najprej Madžarski vojaški pihalni orkester, nato pa še zasedba Hazard. Celoten program si lahko ogledate v spodnjem Festivalkoju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.