https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Teleing postal generalni sponzor nogometašic Pomurja

Beltinci, 21.6.2011  

ŽNK Pomurje Beltinci je dobil generalnega sponzorja. To je za dobo enega leta postala družba Teleing iz Razkrižja. Klub bo odslej štel tudi štiri člane več v upravnem odboru in bo v mlajših selekcijah tesneje sodeloval z ŽNK Velika Polana.

V nedeljo je v Športnem parku Beltinci potekala tretja redna skupščina Ženskega nogometnega kluba Pomurje Beltinci. Kot je med drugim izpostavil predsednik kluba Stanko Ivanušič, je pomurski klub med slovenskimi ženskimi nogometnimi klubi edini, ki združuje v svojih vrstah vse selekcije; od U-8 do članske selekcije. Po besedah Ivanušiča bi si želeli, da bi pomurska javnost vzela klub za svojega, saj v njem trenirajo dekleta z obeh bregov Mure; od Goričkega in Prekmurja, do Prlekije in Štajerske. S tem bi bilo lažje privabiti tudi različne sponzorje, saj je malo takih, ki so pripravljeni financirati ženski nogomet.

"Tudi kar zadeva sofinanciranja pomurskih občin, nismo najbolj zadovoljni, čeprav se zavedamo, da se tudi lokalne skupnosti borijo za preživetje," pravi Ivanušič, ki pa je vseeno na koncu z zadovoljstvom dejal, da je klubu uspelo najti generalnega pokrovitelja, družbo Teleing z Razkrižja, z direktorjem Janezom Smolkovičem pa sta podpisala pogodbo za eno leto.

Sodelovanje z ŽNK Velika Polana

Na skupščini so trenerji posameznih selekcij, Bojan Jančar, Grega Zver in Nuša Ledinek, spregovorili o delu in opozorili na nekatere težave. Po besedah Jančarja, trenerja članic, ki so v minuli sezoni zasedle peto mesto, je glavni problem udeležba na treningih in nezadostno število igralk. Dekleta namreč med tednom študirajo v drugih krajih in potem preostane za treninge le konec tedna, ko so praviloma tudi tekme. Za člansko ekipo igrajo že nekatere kadetinje, pogosto pa se zgodi, da imajo dekleta, selekcije U-17 tekmo v soboto, v nedeljo pa s člansko ekipo, kar je posebej naporno. Na skupščini je prišlo do dogovora, da se v tekmah države lige povežejo dekleta Beltinec in Velike Polane, kjer prav tako beležijo iz leta v leto vidnejše rezultate, nad čemer je izrazil zadovoljstvo tudi predsednik MNZ Lendava Branko Gros.

Mlajši selekciji, U-12 in U-14, sta po besedah Zvera dosegli vse, kar se je doseči dalo, to pa je, vse štiri naslove državnih prvakinj. V Sloveniji dekleta tekmic nimajo, pogosto pa so tudi enakovredne, ali celo boljše  nasprotnice fantom. Letos so premagale večnega tekmeca, Muro 05, fantje so tokrat morali priznati poraz dekletom.

Okrepljen upravni odbor za lepšo prihodnost

V nedeljo se je okrepil tudi upravni odbor kluba; dosedanjim članom so se pridružili štirje novi; župan občine Gornja Radgona in poslanec v državnem zboru Anton Kampuš, direktor Teleinga Smolkovič, direktor Elektro studia Alojz Prša in predsednik Ženskega nogometnega kluba Velika Polana Boris Žalik. Udeleženci skupščine so se strinjali, da ženski nogomet v Pomurju ima prihodnost in da dekleta sodijo v sam vrh. Kazalo pa bi razmisliti o tem, ali v članski ekipi nadaljevati tekmovanja zgolj z domačimi dekleti ali pa privabiti v klub igralke od drugod, kar pa spet zahteva več denarja. Entuziazma v Beltincih in Veliki Polani za zdaj ne manjka. A včasih tudi ta ni dovolj!

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.