https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Danilo Kacijan: Ne nasprotujem Triglavu, ampak načinu, ki je napačen

21.6.2011  

V Murski Soboti in širši okolici se nestrpno pričakuje odločitev, ali bo Mura 05 v novi sezoni igrala v prvi ligi, ali ne. O tem se bodo na Brdu pri Kranju odločali člani izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije, med katerimi bo predsednik MNZ Murska Sobota Danilo Kacijan nasprotoval načinu, s katerem so v prvo ligo nazaj povabili Triglav.

"Mi najprej na korespedenčni način odbora za nujne za zadeve Triglav izločimo, nato pa ga znova povabimo zraven. V okviru tekmovanj obstajajo pravila in predispozicije, kjer je jasno in eksplicitno napisano glede napredovanja oziroma izpadanja, to smo zdaj porušili, kar bomo imeli dolgoročne hude posledice. Način, na katerega se je pristopilo, ni pravilen. Sploh ni pomembno, če gre za Triglav, Muro ali koga tretjega," pravi predsednik Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota Danilo Kacijan, ki pa ne dvomi, da danes ne bi bila sprejeta prva liga s Triglavom in Muro 05.

"Jaz vem, da neki kompromisi morajo biti narejeni, ampak ti kompromisi morajo taktični. Ne bi bilo potrebno v ponedeljek po končani ligi dejati, da Triglav ne izpolnjuje kriterijev. Naj bi se počakalo, naj bi sprejeli uradne prijave in nato ugotovili, zakaj se gre," še pove Kacijan.

Mura v prvi ligi ja, ampak na realni osnovi


Kot pravi Kacijan bo verjetno eden od redkih diskusantov danes, vendar po njegov bi nek red moral obstajati. "Meni je absolutno v interesu, da igra Mura 05 v prvi ligi, ampak da na realni osnovi," pravi Kacijan ter dodaja, da normalno da si tudi ljubitelji nogometa to želijo, vendar ga zanima, če bo publika pripravljena več plačati. Kacijan še pove, da je predsedniku Mure povedal, da upa, da vedo kaj delajo in da bodo delovali transparentno, da se ne bo ponovila zgodba izpred sedmih let.

Igranje v prvi ligi je predrago

"Stanje klubsko je katastrofalno in potrebno bi se bilo vprašati, zakaj pa ni interesa, da bi tekmovali na najvišjem nivoju, kar je žalostno. Na Fifini lestvici smo na 17. mestu, pa ne moremo sestaviti lige, to ne vodi nikamor," meni Kacijan in dodaja, da je pol leta nazaj,  ko je bil predsednik NZS še Ivan Simič in je bilo govora o razširitvi lig, bil edini zastopnik, ki je povedal, da ne bodo imeli klubov dovolj in ti isti ljudje bodo danes rekli, da se tega ne spomnijo. Po Kacijanovem mnenju je igranje v prvi ligi postalo predrago, zato si nihče ne upa iti na državni nivo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. ajvar
      21.06.2011 ob 14:34 ajvar

      to bo še zanimivo...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. murazavedno
      21.06.2011 ob 15:31 murazavedno

      jebote magarac kacjanov edine prekmurec se ka se prote mure sten ka se prote triglave mura tuj nede mogla not jebeto

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.