https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V dvorcu Rakičan odprli Razstavno-doživljajski kočijaški center

Rakičan, 24.06.2019 ob 6:00  

V dvorcu Rakičan so včeraj otvorili »Razstavno-doživljajski kočijaški center« s kočijaško razstavo »Kočije skozi čas«.

V dvorcu Rakičan se odvija tridnevna prireditev »Kočijaški dnevi v dvorcu Rakičan«, na kateri je obiskovalcem na voljo raznolik in bogat program na temo kočijaštva in konjeništva. Obiskovalci so se včeraj lahko kljub muhastemu vremenu zapeljali s kočijo in si ogledali kočijaško razstavo v novem Razstavno-doživljajskem kočijaškem centru v dvorcu Rakičan. Organizirane pa so bile tudi delavnice za otroke.

Razstavno-doživljajski kočijaški center v dvorcu Rakičan

V sklopu projekt Horse Based Tourism - HBT, ki je financiran v okviru bilateralnega Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska, so prenovili del dvorca in naredili razstavno-doživljajski kočijaški center, v katerem bodo po besedah direktorja RIS Dvorca Rakičan dr. Roberta Celca imeli predstavitev kočij za skupine o razvoju kočijaštva s predstavitvenim filmom. 

Otvoritev, na kateri je zapel Urh Zver, zaplesali pa beltinski folkloristi, je potekala v sklopu tridnevne prireditve z naslovom »Kočijaški dnevi v dvorcu Rakičan«.

Kočija 21. stoletja

V okviru projekta HBT so razviti sodobno kočijo 21. stoletja, s takero so se včeraj preimerno zapeljali.

RIS Dvorec Rakičan je namreč ob strokovni podpori oblikoval model kočije, ki gradi na tradicionalnih kočijaških elementih, upoštevajoč sodobne trende razvoja s poudarkom na okolju prijaznih pristopih, kočija pa je namenjena prevozu večjih skupin turistov. Pri oblikovanju kočije prednjači uporaba lahkih in sodobnih materialov. Posebnost izvedbe pa predstavlja ločen kočijaški prostor, pri čemer se celotni krmilni del obrača v razponu 180 stopinj ter udoben in sodobno opremljen potniških del.

Pestro dogajanje se v dvorcu Rakičan nadaljuje tudi danes in jutri.

Ponedeljek, 24. junij 2019

16:00h – 18:00h: ogled kočijaške razstave v »Razstavno-doživljajskem kočijaškem centru« v dvorcu Rakičan;
16:00h – 17:00h: delavnice za otroke;
16:00h – 18:00h: jahanje grajskih konj;
16:00h – 19:00h: vožnja z različnimi kočijami;
21:30h: Svetlobno-zvočni šov: »Zgodbe grajskih zidov«.

Torek, 25. junij 2019

14:00 – 18:00: možnost gleda kočijaške razstave v »Razstavno-doživljajskem kočijaškem centru« v dvorcu Rakičan
16:00 – 18:00: dan odprtih vrat v Konjeniškem centru Dvorec Rakičan
16:00 – 17:00: delavnice za otroke
17.00 – 18:00: prikaz spretnostne vožnje s kočijo
16:00 –18:00: jahanje grajskih konj
16:00 – 19:00: vožnja z različnimi kočijami
21:30: Svetlobno-zvočni šov: »Zgodbe grajskih zidov«.

Prireditev je organizirana v okviru bilateralnega Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Madžarska, za čezmejni projekt Horse Based Tourism – HBT, z naslovom Svet konj - nova dimenzija trajnostnega razvoja za pristno doživljanje naravnih in kulturnih biserov čezmejne regije.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.