https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite zadnji junijski vikend

28.06.2019 ob 6:05  

Na kratke rokave in kratke hlače smo se že navadili, zakorakali smo namreč že krepko v poletje. Poletni dnevi nam tako ponujajo obilico različnih aktivnosti, mi pa smo za vas preverili kam se lahko odpravite ta vikend.


Jutri, 28. junija bo spet zadišalo na Slovenski ulici v Murski Soboti, saj bo potekala Sočna vilica od 10.30 do 19.00 ure. Razvajali vas bodo Gud Street Fud, Zavod Na, Locoroll sladoledne rolice, Fajnfood, Ferfud Top Dog, Panonnian Sailor in Vina Panon.

Prav tako se lahko jutri ob 20. uri odpravite pred soboško grajsko ploščad kje bo v okviru Soboških dnevov potekalo "Sto let Gimnazije Murska Sobota in glasbeno ustvarjanje". Stotine odličnih glasbenikov je svoje prve nastope opravilo na šolskem odru soboške gimnazije, mnogi so tukaj izpilili glasbene sloge, zaigrali s sošolci v šolskem bendu in ponesli slovenski in prekmurski glasbeni izra v širši prostor. Nastopili bodo band Gimnazije Murska Sobota, Žiga Mekiš Recek, Doroja, Julie & Urh, Color voice, Špirit Band, Duo Biciklin, Taja Časar, kantavtorki Anja Kutoš in Maruša Mujdrica ter drugi.

V petek zvečer ob 20. uri pa se lahko odpravite v Melince, kjer že ves teden poteka Pomurski športni festival in petek je prvi festivalski koncertni dan. Nastopila bo namreč rock skupina Prljavo Kazalište, kot predskupina pa Skupina Tropik.

V petek, 28. junija se lahko znorite na najbolj mokri zabavi tega poletja, saj na Kobilju pripravljajo Mokri petek z rock skupino Cvena Jabuka. Za dvig temperature pred spektaklom pa bo poskrbela skupina Blue Planet. Pripravljene imajo tudi bogate nagrade. Igre se bodo pričele ob 15. uri.

 Dogajanje v soboto

V soboto, 29. junija pa se lahko ohladite v Mestnem kopališču Murska Sobota, kjer organizirajo 3. pokal Murske Sobote v skokih v vodo. Ob 10. uri bo potekal drugi turnir odbojke na mivki (tekmovanje za kralja in kraljico odbojke na mivki), ob 15. uri bodo brezplačne inštrukcije in vadba skokov, ob 17. uri pa tekmovanje v skokih v vodo v različnih kategorijah (najbolj tehnični, atraktiven in smešen skok).

Vsi željni zabave pa se lahko v soboto, 29. junija ob 16. uri odpravite na veliko gasilsko veselico na Kapelo. PGD Kapela namreč vabi na prevzem novega gasilskega vozila avtocisterna 24/70. Poskrbljeno bo za odlično glasbo z glasbeno skupino Mladi gamsi, kakor tudi za odlično postrežbo, hrano in pijačo.

V soboto bo pestro dogajanje tudi v Melincih, kjer se bo že ob 10. uri pričel 29. tradicionalni dnevno-nočni turnir v malem nogometu na travi. Na Pomurskem športnem festivalu pa niso pozabili niti na najmlajše, saj bo potekale Aktivnosti za najmlajše. Bumerang Sreče za otroke pripravlja Raziskovanje morja z ustvarjalnimi delavnicami in morsko sladke bumerangastične igre. Aktivnosti se bodo pričele ob 16. uri, priporočajo pa, da otroci s seboj prinesejo dodatna oblačila, da se lahko, če se zmočijo, preoblečejo.

V soboto, 29. junija ob 15. uri se lahko odpravite na asfaltno igrišče v Krog, kjer veterani rokometnega kluba Krog pripravljajo turnir ob 60. letnici rokometa v Krogu. Na turnirju bodo sodelovale ekipe: RK Krog, RK Monošter, RK Polet in RK Bakovci. Za pijačo in jedačo bo poskrbljeno.

Pestro dogajanje tudi v nedeljo

V nedeljo, 30. junija se bo ob 13. uri v Kraščih pričelo Gasilsko tekmovanje z Ansamblom Mladi Pomurci. Ob 16. uri bo zaključek tekmovanja in razglasitev rezultatov, istočasno pa se bo pričela gasilska veselica z ansamblom Mladi Pomurci. Vabijo vas, da pridete spodbujat gasilce na tekmovanju in se poveselite na pravi gasilski veselici. Za okusno hrano, hladno pijačo in dobro voljo bo poskrbljeno.

V nedeljo bodo na prizorišču Pomurskega športnega festivala potekali 27. ciglarski dnevi (v organizaciji TD Brod Melinci) s pričetkom ob 10.00 Prikazana bo izdelava cigla (opeke) in tekmovanje v izdelavi cigla (4 posamezniki). Ob 11. uri bo sledila maša, uro kasneje pa kulturni program. V nedeljo bodo na voljo odlične ribe, pripravljene na melinčki način.
Tudi v nedeljo niso pozabili na najmlajše, saj bodo na zadnji festivalski dan predstavniki Bumerang Sreče pripravili zanimivo tematiko z naslovom Z malo domišljije si ustvarimo igre s pričetkom ob 14. uri.

Letošnji Pomurski športni festival se bo zaključil z odlično narodno-zabavno glasbo. Zanjo bo poskrbel Ansambel Modrijani s pričetkom ob 12. uri.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.