https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pomurske plesalke uspešne na Češkem in Kitajskem

29.06.2019 ob 10:30  

Pomurske plesalke so se meseca junija udeležile Svetovnega prvenstva na Češkem in Kitajskem. 

ČEŠKA

Od 20. do 23. junija je v Chomutovem na Češkem potekalo Svetovno prvenstvo v Disco dancu pri mednarodni plesni zvezi IDO. Nastopilo je preko 2000 plesalcev iz 19 držav. Plesni klub Zeko se je tekmovanja udeležil z devetimi plesalkami. Priplesali so si 3 polfinala.


REZULTATI:

6, mesto Maja Ocvirk in Živa Horvat disco ženski pari člani
8. mesto „Rocafellas“ Disco mala skupina člani (Tajda Velikonja, Dunja Panič, Janja Gomboc, Tjaša Štornik, Maja Ocvirk, Karolina Senčar, Živa Horvat)
12. mesto Živa Horvat disco solo članice
53. mesto Maja Ocvirk disco solo članice
62. mesto Ema Turnšek disco solo članice
64. mesto Senčar Karolina in Dunja Panič disco ženski pari člani
72. mesto Taja Čerčnik disco solo mladinke
74. mesto Karolina Senčar disco solo članice
74. mesto Dunja Panič disco solo članice
74. mesto Tjaša Štornik disco solo članice
108. mesto Tajda Velikonja disco solo članice


„Zelo sem zadovoljen z rezultati saj smo imeli kar 3 polfinala kar je največ do sedaj. Maji in Živi se je za las izmuznilo finale, prav tako mali skupini. Manjka nam malo tekmovalne kondicije saj pri nas ni veliko tekmovalk zato so tekme kratke 2-3 kola največ, tu pa je za finale bilo potrebno 6 kol, kar se nam pozna. Koreografsko in tehnično smo zelo dobri. Rabimo malo več večjih tekmovanj in smo zraven, kajti skandinavci so navajeni, da imajo skoraj vsak drugi teden tekmovanje kjer je veliko tekmovalk. Kljub temu sem zelo zadovoljen in ponosen, še posebej, ker sem dekleta pustil same na prvenstvu saj sem se po prvem dnevu odpravil na WDSF svetovno prvenstvo v Breakingu, ki je bilo 23. junija na Kitajskem,“ je zapisal Dejan Zečević.



KITAJSKA

Od 23. junija je v Nanjingu na Kitajskem potekalo prvo skupno svetovno prvenstvo v breakingu, ki ga je organizirala WDSF. Breakdance je postala olimpijska disciplina in bo prvič na vrsti 2024 v Parizu, zato so pod eno streho združili vse profesionalce in amaterje. Dva plesalca in dve plesalki iz vsake države so imeli možnost nastopa. Iz plesnega kluba Zeko se je prvenstva udeležila Petra Rajh, ki je bila tudi najmlajša tekmovalka. Zasedla je 54.mesto.


„To tekmovanje je bilo predvsem velika učna lekcija, saj se na takem nivoju še nismo preizkusili. Denarni sklad je bil ogromen saj je zmagovalec prejel 20000 dolarjev. Zato so se prvenstva udeležili sami najboljši, ki zmagujejo profesionalne battle po svetu. Sistem nastopanja in sojenja je bil drugačen kot smo navajeni in tudi skrb za plesalce je bila drugačna. Okoli 150 tekmovalcev je nastopilo iz 55 držav sveta. Države so predstavili na rdeči preprogi z veliko novinarji, imeli smo plačan hotel 5 zvezdic, poskrbljeno je bilo za prevoze,... Tekmovanje je prenašal tudi olimpijski kanal.... Za Petro je bilo prvo tako profesionalno tekmovanje zato je adrenalin delal na polno in v želji, da bi pokazala vse kaj zna je zgrešila nekaj prvih korakov na glasbo in sodniki so jo takoj kaznovali saj je to plesno tekmovanje. Ostale trike in elemente je speljala odlično. Veliko sva se naučila in nabrala veliko izkušenj, ki jih bomo v prihodnje izkoristili za izboljšanje," je zapisal Dejan Zečević.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.