https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Martina Šijanec - prleška DJ mojstrica, ki želi uspeti v tujini

22.6.2011  

24-letna Martina Šijanec, DJ-ejka z umetniškim imenom DJane Mistina, se z DJ-stvom ukvarja že nekje dve leti in pol. Kot edina Pomurka v tem, predvsem moškem svetu, DJ-ejstva ne jemlje le kot hobi, ampak hoče v tem tudi uspeti in je do sedaj naredila že pet svojih mixov.

Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako sredo, v njej pa predstavljamo mlade, zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

Martina Šijanec, rojena v okolici Ljutomera, je po kočani osnovni šoli v Križevcih pri Ljutomeru šolsko pot nadaljevala na Šolskem centru Rogaška Slatina, program tehnik optik in se po končanju le te zaposlila. Tako, da ji poleg službe in DJ-ejstva ne ostane več veliko prostega časa, "vmes, ko imam še kaj časa, pa se spravim tudi na rolerje," pove DJane Mistina, ki se z DJ-ejstvom ukvarja približno dve leti in pol, za kar jo je navdušil njen prijatelj.

DJane Mistina deluje pod okriljem VIP DJ's agencije

"Vse se je začelo, ko je prijatelj, ki je tudi DJ in ima agencijo V.I.P. DJ'S, naredil tečaj za DJ-je, na katerega sem se prijavila tudi sama. Opravila sem tečaj in agencija V.I.P. DJ'S me je vzela pod svoje okrilje, me naučila nekaj osnov, ki jih nadgrajujem še danes," se svojih začetkov spominja Martina, ki ima ob svojem največjem hobiju tudi podporo staršev, fanta Kristijana in prijateljev, od katerih je veliko DJ-ejev, ki se med sabo spodbujajo in si dajejo nasvete.

Njena vzornica je Monika Kruse

"Ime DJane pomeni DJ-ejka, Mistina pa je sestavljeno iz mojega imena," pojasnjuje svoje umetniško ime Martina, ki je v začetku ustvarjala bolj komercialno house glasbo, medtem ko jo sedaj navdušujejo predvsem tech house in progresive ritmi. V svetu DJ-ejstva, ki ima predvsem moško populacijo in je zato ocenjevanje žensk strožje, pa ima Martina tudi vzornico, Moniko Kruse. "Vrti sicer drugačen stil glasbe kot jaz, ampak mi je všeč, prav tako pa tudi njen imič," dodaja Martina.

Uspeti želi tudi v tujini, njena vedno večja želja pa je produkcija

DJane Mistina, ki na svoj začetek glede s ponosom in se zaveda, da se je bilo težko uveljaviti, saj kot sama pravi: "Moraš spoznati čim več ljudi in si nabrati ogromno poznanstva," si želi najprej uspeti v Sloveniji, potem pa še v tujini, vedno večja želja pa ji je tudi produkcija. Zdaj večinoma vrti preko agencije V.I.P. DJ'S, po raznih klubih, v Murski Soboti, Ljutomeru, Mariboru, Slovenski Bistrici, v Kopru, vrtela pa je tudi že v Avstriji, kjer je "vzdušje boljše kot v Sloveniji, predvsem, če primerjamo s Pomurjem," pravi. Udeležila se je tudi že dveh tekmovanj, prvo je bilo na Electronic Carnivalu 2011, naslednje pa v ljubljanskem Inboxu, Support your local DJ, kjer je z dobrim izborom in tehniko zmagala v kategoriji fusion.

DJane Mistina večino vrti torej drugje po Sloveniji, saj so "obiski in tudi podpora v Pomurju (žal) veliko manjši kot na primer v Ljubljani. Vsi raje kak drug stil glasbe poslušajo, ni še dovolj razvit ta stil pri nas," pravi Martina, ki se spominja svojega prvega javnega nastopa: "Imela sem ga v Gornji Radgoni, v pivnici Pri Maksu. Vedno se ga bom spominjala, saj prvega nikoli ne pozabiš. Bilo je polno ljudi, vsi so plesali, se zabavali, zdelo se jim je fajn."

Mnenje, da na party-ju ne moreš uživati brez drog, je povsem zgrešeno

Medtem ko se na party-je, kot je Secret Garden, Electronic Carnival, torej take večje, pripravlja vnaprej, saj ji je lažje, ker točno ve kaj bo vrtela, se na manjše, ki jih ima v raznih lokalih in klubih ne pripravlja posebej. Dodaja pa še, da je mnenje, da brez drog na party-jih ne moreš uživati povsem zgrešeno, "hodim na party-je in ne jemljem drog, tako da je povsem zgrešeno mnenje, da brez njih ne moreš biti na party-ju. Jaz brez njih zelo uživam in mislim, da bi vsi lahko."

DJane Mistina bo za dobro vzdušje poskrbela na naslednjih party-jih:

25. 6. 2011- Smash it- Summerstarter @ Inbox
28. 6. 2011- Festival Lent
1. 7. 2011- Secret Garden
15. 7. 2011- Prleška poletna noč 11
29. 7. 2011- ECO FESTIVAL 2011

Še sporočilo DJane Mistine za vse začetnike: "Če imate voljo, vztrajajte v tem koliko se le da. Posebej, če ste iz Pomurja boste porabili ogromno energije s pridobivanjem čim več vez, saj vas le te pripeljejo malo dlje."

  Martinih TOP 5

  Svetovni voditelj: Ga nimam

  Glasbenik oz. glasbena skupina: Anastacia, Jamiroquai

  DJ-ji: Oliver Klein, Alex Kenji, Stefano Noferino, Luca M, Paul Kaklbrenner

  Knjiga: Janov krik

  Kraj v Pomurju: Cela Prlekija

  Želja v življenju: Glede DJ-ejstva si želim začeti s kakšno produkcijo.

 



PRIPOROČAMO:

Vsi PROFILI na Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. prleK
      22.06.2011 ob 17:37 prleK

      ponosni smo na tebe ;), samo tak dale in tujina nede ovira.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.