https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Pomurke ambiciozno v priprave

2.7.2019  

Prvi julijski dan je prekinil nogometni počitek Pomurk. Državne in pokalne prvakinje so ponedeljkov večer izkoristile za uvodno vadbo v sklopu priprav na novo sezono, ko rumeno-modre čakajo tudi kvalifikacije UEFA Lige prvakinj.

Pettedenske priprave bodo minile v znamenju trdega dela, poudarja trenerka Nuša Ladinek: »Ekipa še ni kompletna, nekaj igralk se nam bo na treningih pridružilo tekom tedna. S pristopom na prvem treningu sem zadovoljna. Tedensko načrtujemo osem ali devet treningov, vsak teden pa nas čakajo tudi pripravljalne preizkušnje. Treningov bo dovolj, priprave bodo izpeljane kakovostno in prepričana sem, da bodo igralke celotno pripravljalno obdobje opravile po najboljših močeh.«

Pomurke se bodo med 7. in 13. avgustom dokazovale v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj, že pred tem pa jih čaka pester spored pripravljalnih srečanj. Nasproti Pomurja bo prvi stal madžarski prvak Ferencvaroš, potrjeni sta tudi tekmi z avstrijskim in hrvaškim prvakom, St. Pöltnom in Splitom. V Prekmurju bodo gostovali tudi graški Sturm, Austria Landhaus in Viktoria Sombotel.

»Kakovostnih in močnih tekem bo dovolj, na pripravljalnih tekmah bomo preizkušali različne možnosti ter se na koncu odločili kakšen pristop in postavitev bosta najboljša na kvalifikacijskih tekmah UEFA Lige prvakinj,« pravi strateginja Pomurja. Slovenske prvakinje že v pripravah čakajo zahtevne nasprotnice, ki bodo dobra priprava na kvalifikacijske spopade z valižanskim Cardiffom, gruzijskim Nikejem in škotskim Hibernianom.

Vtise ob začetku priprav je strnila tudi kapetanka Anja Prša, za katero je po junijskih reprezentančnih obveznosti zgolj nekajdnevni oddih od nogometa. »Vse smo že komaj čakale, da pričnemo priprave, čeprav je za nami kratek premor. V nove priprave gremo zagnano in s polno elana, novim zmagam naproti,« sporoča bočna branilka.

»Imamo pet tednov, da se dobro pripravimo. Moji cilji so visoki, želim si preboja med 32 najboljših ekip. Uspeh ne bi smel izostati, če bomo vse že na treningih dale svoj maksimum,« želja ne skriva ena od najizkušenejših Pomurk. V rumeno-modri zasedbi v primerjavi z minulo sezoni ni več Sare Agrež in Zale Meršnik, ki ju je v svojo zasedbo zvabil nekdanji evropski in nemški prvak Turbine Potsdam. V želji po večji minutaži se je od Pomurja poslovila tudi Špela Pernek.

Članski ekipi so bile priključene izhodne kadetinje Albinca Čizmazija, Ema Horvat in Eva Vidovič, že v kratkem – ko bo urejena tudi vsa potrebna dokumentacija – pa bodo Beltinčanke javnosti predstavile tudi nove moči. »Vodstvo kluba bo pripeljalo tudi nekaj okrepitev. Verjamem, da bodo novinke dobro nadomestile Saro in Zalo ter skupaj z nami nadaljevale uspešno zgodbo,« v kapetanskem slogu zaključuje Prša.

Primarni cilji so zaenkrat povezani z uspešnim nastopom v kvalifikacijah UEFA Lige prvakinj, ki jih bodo Pomurke gostile v Beltincih in Murski Soboti, »žuto-plave« pa želijo ponoviti tudi lanskoletni uspeh in sezono skleniti z dvojno krono.

Foto: Peter Dominko, ŽNK Pomurje Beltinci

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.