https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Ob 100. obletnici podpisa versajske pogodbe posvet v knjižnici

11.07.2019 ob 10:00  

V torek, 9. julija je v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota potekal Posvet v počastitev stote obletnice podpisa Versajske pogodbe in odločitve o združitvi Prekmurja z matično domovino.


Dogodek je pripravila Pomurska akademija PAZU vas v sodelovanju s Pokrajinsko in študijsko knjižnico v sklopu prireditev, posvečenih 100. obletnici priključitve Prekmurja in združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

Zbrane sta najprej pozdravila dr. Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota in pom. akad. dr. Mitja Slavinec, predsednik PAZU. Nato je spregovoril pom. akad. dr. Stanislav Raščan, vodja Sektorja za strateške študije in analize MZZ RS.

Pom. akad. dr. Andrej Hozjan je nato opisal dogodke pred natanko 100 leti. Včeraj so se zbrali tudi vsi predstavniki držav, ki so pred stoletjem sodelovali pri podpisu pogodbe. Ob tem pa ni pozabil niti na vse pomembne osebnosti, ki so pomembno prispevali k razvoju in kasneje priključitvi Prekmurja z matičnim narodom.

Včeraj so na posvetu prisostvovali njegova ekscelenca Yoshida Masaharu (VP Japonske), njegova ekscelenca Paolo Trichilo (VP Italije), njena ekscelenca Florence Ferrari (VP Francije), njena ekscelenca Susan K. Falatko (začasna odpravnica poslov VP ZDA) in Paul Jančar (namestnik VP Velike Britanije).

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.07.2019 ob 12:06 gost

      nekan kislo se držij, šerif...

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.07.2019 ob 12:28 pip gost

      A to tista knjižnica, kjer so po politični liniji nastavili direktotrico. Prejšnja, i je odlično delala pa je moral aleteti, ker ni imerla nobenega botra v politiki. In potem se čudimo, da imamo to, kar imamo, če so povsod vzeti po politični liniji. Nihče pa ne vpraša po sposobnostih. Ehhh, vsi ti zavodi bi funkcionirali, če bi imeli direktorje ali ne.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.07.2019 ob 21:54 eden gost

      mejla je botra, samo napačnoga.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.07.2019 ob 22:36 gost

      A Sandi ke bil v knjižnici ge bi, če bi soboška občina spostovala pravo, kot to zagovarja Sandi bi mogla odpovedati pogodbo sedanji direktorici. Zaradi neizpolnjevanja pogoja ker do 1. januarja ni naredila izpita kot je bilo v pogojih razpisa zahtevano. Ka Sandi za "vaše" pa ne velja spoštovanje zakonov?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.07.2019 ob 10:03 gost25 gost

      A je to tu, kje v bližini stanuje DF in zastonj lovi WI-FI signal???? Tako so vsaj pisali na portalih.......tudi jaz bi, če bi lahko. A v moji bližini ni te variante!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.