https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ministrstvo odločilo, da bo družinski član lahko osebni asistent

12.07.2019 ob 15:30  

Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so, v okviru javne razprave predloga sprememb Zakona o osebni asistenci, odločili, da bodo upoštevali ključno pripombo, da je družinski član lahko osebni asistent.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki ga vodi Ksenija Klampfer, je pripravilo predlog sprememb zakona o osebni asistenci. Po tem predlogu osebne asistence ne bo več mogoče opravljati kot samostojno dejavnost, prvotno predvideno omejitev družinskih članov, ki naj ne bi več mogli opravljati osebne asistence, pa je ministrstvo zaradi razburjenja med starši umaknilo.

»S tem gremo nasproti tistim staršem, ki želijo biti osebni asistent svojim otrokom. Prav tako bomo preučili tudi ostale pripombe. Predlog zakona ostaja v javni razpravi do konca meseca julija in do takrat še naprej zbiramo mnenja in pripombe k predlaganim spremembam,« so zapisali na ministrstvu.

Vseh izvajalcev osebne asistence je ta trenutek 49 in zagotavljajo storitev 620 uporabnikom in uporabnicam. Od tega je 23 samostojnih podjetnikov, ki zagotavljajo osebno asistenco 40 uporabnicam in uporabnikom. Med 620 uporabniki je 120 takih, ki jim pomoč kot osebni asistenti nudijo zgolj družinski člani. Vseh osebnih asistentov skupaj je 1.254.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.07.2019 ob 0:25 Lissa gost

      Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.