https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Včeraj v Slovenijo vrnjenih 13 tujih državljanov

10.07.2019 ob 15:30  

Policisti so včeraj zaustavili vozilo v katerem so bili tuji državljani, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v državo. Prav tako so včeraj prevzeli 13 tujih državljanov, ki so na nedovoljen način prestopili slovensko-avstrijsko državno mejo.

Sprovajalca in 5 državljanov Palestine

Včeraj  v jutranjem času so policisti PP Ljutomer izven naselja Veščica najprej zaustavili osebni avtomobil srbskih registrskih številk. Takoj za njim pa še osebni avtomobil slovenskih registrskih številk, kateri je prevažal pet državljanov Palestine, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Republiko Slovenijo.

33- in 43- letnima voznikoma, oba sta državljana Srbije, je bila odvzeta prostost in bosta s kazensko ovadena zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308. členu KZ-1. Tujci bodo tekom jutrišnjega dne predani hrvaškim varnostnim organom.

Prevzetih 13 državljanov Bangladeša od avstrijskih varnostnih organov

Včeraj v popoldanskem času je bilo od avstrijskih varnostnih organov prevzetih trinajst državljanov Bangladeša, ki so na nedovoljen način prestopili slovensko avstrijsko državno mejo. Ugotovljeno je bilo, da so z dvema  voziloma  avstrijskih in srbskih registrskih številk, ki sta jih vozila srbska državljana dne  4. 7.2019 v jutranjih urah ilegalno vstopili v Republiko Slovenijo  na  območju naselja Globoka, nato pa nadaljevali pot v Avstrijo, kjer so bili prijeti.

Osumljenca so avstrijski varnostni organi kazensko ovadili in priprli, tujce pa so v skladu z veljavnim sporazumom o vračanju vrnili v Slovenijo. Vsi tujci so med postopkom zaprosili za mednarodno zaščito - azil in bili prepeljani v Azilni dom v Ljubljano.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.07.2019 ob 17:08 medo gost

      Napišite koliko migrantov je vseh leti vstopilo v Slovenijo ZAKONITO ? In teh 13 bo lepo sprejetih z polno dnevno oskrbo po njihovih željah in mesečno vsakemu 800 €

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.