https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Na treningih Nafte štirje odranski nogometaši

Lendava, 23.6.2011  

Pri nogometaših Nafte, ki bodo danes odigrali prvo prijateljsko tekmo v Bakovcih, trenutno trenirajo štirje igralci iz Odranec - Jerebic, Sreš, Žerdin in Zelko. Zaradi zdravstvenih težav pa bo odstopil predsednik Lendavčanov Štefan Šömen.

Trener Stanko Preradovič ima v Lendavi na voljo močno spremenjeno zasedbo, saj je klub zapustilo že enajst nogometašev, številka pa se bo še povečala. Tako trenirajo le preostali igralci iz lanske sezone, mladinci in igralci iz okoliških klubov. Pa je že kaj uradnega? "Ta trenutek veliko informacij niti nimam, saj z nikomer še nismo podpisali pogodbe. Dečki so na pripravah, kateri od teh bo ostal in kateri ne, pa je še prezgodaj za govoriti," pravi direktor za organizacijo in marketing Marjan Drvarič.

Kljub vsemu je slednji potrdil, da so e pripravam priključili štirje nogometaši iz vrst Odranec, prvakov vzhodne tretje lige. Treningom lendavskega kluba so se pridružili Aleksander Jerebic, Dejan Sreš, Mitja Žerdin in najboljši strelec v tretji ligi - vzhod Boštjan Zelko.

Danes proti Bakovcem

Če bodo omenjeni ostali pri Nafti ali ne bo najbrž odvisno od trenerja Preradoviča in od dogovora z Odranci. "To so že uveljavljeni igralci, ki so dali skozi določene nogometne šole, zdaj pa so v Odrancih že tri, štiri leta. Z njimi sem dokaj zadovoljen, so veliki potencial, z njimi je potrebno samo veliko delati," pravi o Odrančarjih lendavski strateg, ki je sicer zadovoljen s potekom priprav.

Kako pa je zadovoljen z igralskim kadrom? "Igralski kader je takšen kot je. Dečki so zavzeti, trenirajo redno, več pa bodo pokazale tekme. Ekipa bo neizkušena, ampak bo zato toliko bolj motivirana in angažirana," odgovarja Preradovič, ki bo prvič imel vpogled v moštvo danes ob 18. uri, ko se bodo Naftaši pomerili Bakovcih proti istoimenskemu pomurskemu ligašu.

Že četrtič v nepolnem letu bodo volili predsednika

Zanimivo dogajanje pa ni samo na zelenicah, ampak tudi v vodstveni strukturi. Za sredo, 29. junij, je namreč sklicana redna skupščina, na kateri se bo obravnavalo letno poročilo za 2010 vključno z mnenjem revizorja, letni plan za letošnje leto, sanacijski načrt, realizacija za prvo poletje, projekcija za drugo poletje, seznanitev članov s postopkom licenciranja in sprememba statuta.

Najbolj zanimiva točka dnevnega reda pa bo zagotovo četrta, ki je razrešitev predsednika in upravnega odbora in volitev novega upravnega odbora. "Na skupščini bom sam kot predsednik podal odstopno izjavo zaradi osebnih razlogov, saj zaradi zdravstvenih težav ne morem več te funkcije opravljati," pravi prvi mož Lendavčanov Štefan Šömen, ki je funkcijo prevzel februarja letos.

Šömen poudarja, da se s tem, kdo ga bo nasledil, ne ukvarja, saj je po njegovem mnenju to naloga drugih članov društva, ki so ustanovitelji. V Lendavi bodo tako v še nepolnem letu volili že četrtega predsednika kluba.

Naftini kadeti v prvo slovensko ligo vzhod U-14

V povratni kvalifikacijski nogometni tekmi za uvrstitev v prvo slovensko ligo vzhod U – 14 je Nafta v Lendavi premagala Žalec z rezultatom 5:2. Za Nafto,ki jo trenira  nekdanji igralec članske ekipe  Aleksander Baša,  so dosegli zadetke: Dominik Penhofer 2, Niko Kociper, Tadej Gobec in Denis Kos. Ker so prvo tekmo v Žalcu nogometaši Nafte izgubili z 2:1 so se zdaj s skupnim rezultatom 6:4 uvrstili v prvo slovensko nogometno ligo vzhod za starostno kategorijo  U–14.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. drpinter
      23.06.2011 ob 13:12 drpinter

      začetek konca !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lendavski
      23.06.2011 ob 13:15 lendavski

      pa pol 1.snl je v takšnem stanju,žal.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. murazavedno
      23.06.2011 ob 13:31 murazavedno

      hehe bar prote enen mo pustele petardo,pa vij dolge vasi nezmagate ale pa čentibe

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. prekmurjerepublika
      23.06.2011 ob 13:40 prekmurjerepublika

      Daj murazavedno šuti, ka tou ka tij pijšeš po forumaj (nej samo tu, tude nogomania) je katastrofa. Kakši čundraš se kole, tou bi rad vido.. Pa ge san tuj velki navijač Mure, ali takšeh seljakov kak si tij pa ne trpin

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. okvals
      23.06.2011 ob 14:18 okvals

      Tako se govori prekmurjerepublika! Kdor ima rad nogomet bo spoštoval vsakega nasprotnika, jaz tudi navijam samo za Maribor, pa sem vesel, da se je Mura vrnila med nas..to je vsekakor v prid slo nogometa.. komaj čakam začetek prvenstva..)9 l,p,

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. okvals
      24.06.2011 ob 9:18 okvals

      ve mogoče kdo ,končni rezultat prijateljske tekme med Bakovci in Nafto? l.p.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. prekmurjerepublika
      24.06.2011 ob 9:35 prekmurjerepublika

      Bakovci: Nafta 1.6 :) nafta baje nič posebnegaa

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. okvals
      24.06.2011 ob 9:51 okvals

      hvala za informacijo,ja, težka bo za Nafto..sploh pa, če bodo imeli res samo domači kader..za take reči potrebuječ čas, ki pa trenutno ni Naftin zaveznik.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.