https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Zaživel bo Rekreacijsko prireditveni center Radenci

17.07.2019 ob 6:00  

V Radencih je potekala 2. izredna seja občinskega sveta Občine Radenci.


Izmed petih točk, ki so bile na dnevnem redu so v 3. točki predstavili idejne zasnove preureditve obstoječega bazenskega kompleksa v rekreacijsko prireditveni center Radenci.

Župan Roman Leljak je dejal, da že potekajo pogovori s Sava turizmom in, da se dogovarjajo, da Občina Radenci dobi v last zemljišča v radenskem parku. Savi bi v tem primeru, po ocenitvi omenjenih zemljišč, dali v last zemljišča/parcele/stavbe v isti vrednosti na drugi lokaciji.

Svetnik Toni Žitek je nato predstavil osnovni osnutek rekreacijsko prireditvenega centra. Na mestu, kjer je nekoč stal bazen (oziroma, ki še stoji in ga bodo zasipali) bo nogometno igrišče in igrišče za košarko. Prav tako bodo postavljena igrala za otroke, klopi, vodne atrakcije, igrišče za odbojko na mivki, v načrtu so tudi igrala za gibalno ovirane otroke, piknik prostor ter fitnes na prostem. Zraven bo tudi lokal, ki bo na istem mestu, kot je nekoč že stal lokal ter oder za različne prireditve.

Po besedah župana trenutno ne vidijo večjih težav, nekaj več težav bi morda lahko imeli le pri soglasjih spomeniškega varstva ter posledično gradbenih dovoljenjih, vendar bodo storili vse, da bodo načrte lahko uresničili.

Predvidevajo, da bo Občina Radenci najkasneje do aprila prihodnje leto lastnik zemljišč in, da se bodo lahko, kar se da hitro, pričela dela. Župan je ob tem omenil še, da Sava turizem ostaja lastnik Hotela Radin in, da se bodo v prihodnosti usmerili predvsem v zdravstveni turizem.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.07.2019 ob 7:33 Obcan gost

      Bravo,tak se dela! Končno se je začelo premikati v pravo smer!!! Pohvala vsem odgovornim in županu!!!

      15 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.07.2019 ob 10:15 DF gost

      Verjetno nisem na tekocem, a prejsnja leta ste novinarji pisali o nedokoncanem denacionalizacijskem postopku na tem zemljiscu. Kako je s tem?

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.07.2019 ob 15:35 radenci gost

      Leljak + desnaki. A lahko kaj pametnega pričakuješ ????

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.07.2019 ob 16:11 icnedar gost

      Ja škoda, da ne bo bazena. Ampak naj se čim prej začne delati, ker ko bodo začele deževati tožbe JJ Prlekija, SIM.....bo denarja zmanjkalo. Toži Leljak, plača občina.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.07.2019 ob 12:56 Roman Leljak gost

      Nikogar Občina Radenci ne toži, nihče ne toži niti Občino Radenci.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.07.2019 ob 14:22 DF gost

      Roman, ce si slovenski drzavljan, zivis v Sloveniji, si zupan, " raziskovalni zgodovinar, pisatelj, ............, se nauci slovnice.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.07.2019 ob 15:06 Pika gost

      Sevnica ima 4933 prebivalcov, kot naša občina. Vložili so 1 mio EUR in obnovili stari bazen. Pri nas pa ščitite prej Radensko, sedaj Savo in se raje ob hišah kopljete v plastiki. Bravo! In to že imamo! V parku se sprehajata dva nadzornika in 4 otroki na igralih. Imamo nogometno igrišče in košarkarsko, sedaj pa izumljate toplo vodo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.07.2019 ob 17:29 DF gost

        Pika, imas prav. Se spominjam casov v bivsi drzavi, ko je bilo ob tem bazenu na tisoce ljudi. Nepozabna dozivetja, prijateljstva, uzitki, ........

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.07.2019 ob 15:56 Pika gost

      In kdo in pri komu je bil naročen ta projekt?! Da vemo, kdo bo zaslužil.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.07.2019 ob 19:57 Radencan gost

      Se vedno upamo za bazen

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.07.2019 ob 12:05 DeFi gost

      Radenčani, pa kaj bi sploh radi? B od bazena ste postavili v rondo. A ni dovolj vode? Radensko so vam prodali, zdravilišča so šla svojo pot. Imate Dosor, ki je tudi šel svojo pot. Rekreacijski center? Komu le? Ideja mogoče ni slaba, ampak namen, ciljna populacija? Lahko gradite, lahko zgradite, ampak komu?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.