https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občinski svetniki podprli vse predlagane sklepe

Beltinci, 02.08.2019 ob 6:00  

V sejni sobi Občine Beltinci je potekala 7. redna seja Občinskega sveta Občine Beltinci. 


Sofinanciranje nadstandardnih zaposlitev v POŠ Dokležovje

Občinski svet Občine Beltinci je podal soglasje k sofinanciranju s strani Osnovne šole Bakovci predlaganih nadstandardnih zaposlitev v Podružnični šoli Dokležovje za šolsko leto 2019/2020 učitelj v kombiniranih oddelkih prvi in drugi razred (5 predšolskih ur na teden) dva učitelja v tretjem in četrtem razredu (skupaj 5. pedagoških ur na teden), 0,35 čistilka. Sredstva za izvedbo predlaganih nadstandardnih zaposlitev Osnovne šole Bakovci, Podružnične šole Dokležovje so v višini zaprošenih mesečnih zneskov do konca leta 2019 zagotovljena v proračunu za leto 2019, za leto 2020 pa so sredstva zagotovljena v proračunu Občine Beltinci.

Skupaj bo sofinanciranje vseh omenjenih dopolnilnih ur (nadstandardnih zaposlitev) osnovne šole (za katere ne zagotavlja finančnih sredstev pristojno resorno ministrstvo oz. ne v celoti) v šolskem letu 2019/2020 znašalo 1.271,43 EUR/mesec oz. skupaj 15.257,18 za šolsko leto 2019/2020.

Na seji so se seznanili tudi s Finančnim načrtom, programom del in kadrovskim načrtom Osnovne šole Beltinci za leto 2019 ter podali soglasje.

Seznanitev in podaja soglasja k programu dela in finančnemu načrtu za leto 2019 Zdravstveni dom Murska Sobota

Občinski svet Občine Beltinci se je seznanil s programom dela in finančnim načrtom Zdravstvenega doma Murska Sobota za leto 2019 ter podalo soglasje. 

Soglasje k poročilu o delu 2018 in finančnem načrtu in programu dela PIŠK Murska Sobota

V nadaljevanju so se seznanili s Poročilom o delu za leto 2018. Seznanili in podali so soglasje k Finančnemu načrtu in Programu dela Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota za leto 2019.

Statut Občine Beltinci

Opravljena je bila 1. obravnava Statuta Občine Beltinci ter sprejeti sklep, ki med drugim določa, da se Statut Občine Beltinci, po sprejemu v prvi obravnavi posreduje v 30-dnevno javno obravnavo. Utemeljene pripombe pričakujejo do vključno 21. avgusta 2019.

Poslovnik Občinskega sveta Občine Beltinci

Bila je tudi opravljena 1. obravnava Poslovnika Občinskega sveta Občine Beltinci ter sprejeti sklep, ki med drugim določa, da se Poslovnik Občinskega sveta Občine Beltinci, po sprejemu v prvi obravnavi, posreduje v 30-dnevno javno obravnavo.

Kritje stroškov za dneve odsotnosti

Sprejeli so tudi sklep, da se iz Proračuna Občine Beltinci (ne) krijejo stroški za dneve odsotnosti v mesecu juliju in avgustu za otroke iz beltinske občine, ki obiskujejo vrtec izven Občine Beltinci.

Seznanitev z izstopom MOMS iz ustanoviteljstva Javnega zavoda Pomurskih lekarn

Občinski svet Občine Beltinci se je seznanil z dopisom Mestne občine Murska Sobota o uvedbi oziroma pričetku postopkov izstopa murskosoboške občine iz ustanoviteljstva Javnega zavoda Pomurskih lekarn.

Seznanitev s Pogodbo o souporabi Zbirnega centra Beltinci

V zaključku seje so se svetniki seznanili s Pogodbo o souporabi zbirnega centra Beltinci. Občina Beltinci je namreč skupaj s petnajstimi občinami iz območja Pomurske regije pristopila k sklenitvi Pogodbe o souporabi zbirnega centra Beltinci, ki je lociran v Beltincih, za potrebe izvajanja javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov in sicer za namen prevzemanja, predhodnega sortiranja in predhodnega skladiščenja odpadkov, ki jih je skladno z veljavnimi predpisi dovoljeno prevzemati.

Energetski svetovalec Valentin Odar je na seji predstavil energetsko svetovalno pisarno ENSVET in nove pozive Ekosklada.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.