https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Transdanube.Pearls raziskuje Zgornje-Avstrijsko Podonavsko regijo

14.07.2017 ob 8:24  

15 organizacij iz 9 evropskih držav vzdolž Donave spodbuja razvoj mreže destinacij (biserov), ki bi svojim obiskovalcem ponujale možnost potovanja in raziskovanja Podonavske regije s trajnostnimi prevoznimi sredstvi.


V okviru študijskega obiska, organiziranega kot del projekta “Transdanube.Pearls” je okoli 40 udeležencev obiskalo Zgornje Avstrijsko Podonavje in Werfenweng, primere dobrih praks Alpskih biserov. Študijskemu obisku je sledil sestanek partnerjev, na katerem so udeleženci nadaljevali z delom na področju izvajanja novih/izboljšanih storitev mobilnosti, regionalnih mobilnostnih centrov in novih turističnih paketov namenjenih prebivalcem in turistom v regijah vzdolž Donave.

40 udeležencev je med študijskim potovanjem in partnerskim sestankom v okviru EU projekta Transdanube.Pearls (Interreg Podonavje) med 3. in 7. julijem 2017 raziskovalo Zgornje-Avstrijsko Podonavsko regijo. Ker je ta projekt namenjen razvoju mreže destinacij imenovanih Podonavski biseri (Transdanube.Pearls), ki se ukvarjajo s trajnostno mobilnostjo v turizmu s ciljem izboljšati trajnostno mobilnost znotraj in med temi destinacijami, je bil del potovanja tudi obisk Werfenwenga. Werfenweng je ena od 27 občin v alpskem prostoru, ki sodi v mrežo "Alpine Pearls" (Alpski biseri) in se posveča mehki mobilnosti. Udeleženci študijskega potovanja so bile navdušeni nad ponudbo mobilnostnih storitev v Werfenwengu in so lahko zbrali številne nove ideje.

Udeleženci študijskega potovanja so kolesarili po Podonavski kolesarski poti v Zgornji Avstriji in doživeli različne ponudbe mobilnosti na kolesarski poti, kot so to na primer vožnja s trajekti, vožnja z lesenimi splavi, itd., tipične avstrijske dobrote, kot so jabolčnik ("Most") ali svinjina ("Bratl in der Rein"). Poleg tega je bil del programa tudi kratki pohod do razgledne točke Donauschlinge Schlögen in obisk samostana Engelszell.

Sledil je partnerski sestanek, na katerem so udeleženci nadaljevali z delom na področju izvajanja novih/izboljšanih storitev mobilnosti, regionalnih centrov za mobilnost in novih turističnih paketov za prebivalce in turiste v regijah vzdolž Donave. Ta ponudba bo ustvarila edinstveno tržno podlago za sodelujoče destinacije, povečala privlačnost in prepoznavnost celotne Podonavske regije ter zmanjšala negativne vplive na okolje.

EU projekt Transdanube.Pearls bo trajal do junija 2019 in je sofinanciran s strani transnacionalnega programa Interreg Podonavje s skupnim proračunom 2,9 milijona evrov.

V času trajanja projekta bo vsaka destinacija spodbujala trajnostno mobilnost v turizmu s celovitim sklopom ukrepov, kot so to; izvajanje informacijskih centrov za mobilnost, usposabljanje mobilnostnih managerjev, izdelava namenskih ukrepov za krepitev zmogljivosti za lokalne in regionalne deležnike ter izboljšanje informacij o mobilnosti in turizmu za prebivalce in turiste. Poleg tega se bodo izvajali pilotni ukrepi na področju izposoje koles, prevozov, parkirnih sistemov, novih kolesarskih poti ali sistemov avtobusnega prevoza, da bi okrepili trajnostno mobilnost vzdolž Donave. Poleti 2017 bodo strokovnjaki iz sektorja mobilnosti in turizma 21 dni potovali po Donavi z uporabo trajnostnih prevoznih sredstev! Ta turneja bo zagotovila dragocene prispevke o pomembnih turističnih zanimivostih, možnostih da bi prišli tja s trajnostnimi mobilnostnimi storitvami ter informacije o razpoložljivosti in dostopnosti informacij o trajnostnih prevoznih sredstvih do, med in znotraj “bodočih” biserov.

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.