https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Mednarodna ekipa strokovnjakov trajnostno potuje od izvira do delte Donave

28.08.2017 ob 14:23  

1.del Ocenjevalne turneje Transdanube.Pearls : Od Donaueschingen-a do Budimpešte v 11 dneh


V okviru EU Interreg projekta "Transdanube.Pearls" je mednarodna ekipa strokovnjakov, ki jo sestavljajo strokovnjaki za video, mobilnost in turizem, potovala vzdolž Donave z uporabo samo trajnostnih prevoznih sredstev, kot so avtobusi, vlaki, ladje in kolesa. Z več kot 10 postanki v 11 dneh je bil prvi del potovanja uspešno zaključen v Budimpešti. Ekipa bo še naprej potovala po Dolnjem Podonavju do konca avgusta, in sicer od Budimpešte do delte Donave. Cilj potovanja je prikazati obstoječe možnosti za potovanje po območju Podonavja brez uporabe osebnega avtomobila.

Ocenjevalna turneja poteka v okviru projekta "Transdanube.Pearls", katerega cilj je vzpostavitev trajnostnih rešitev za mobilnost in turističnih storitev, ki se opirajo na uporabo okolju prijaznih prevoznih sredstev, kot so vlaki, avtobusi, ladje ali kolesa. V ta namen bo razvijata mreža destinacij "Transdanube.Pearls", namenjena trajnostni mobilnosti v turizmu. To bo ustvarilo edinstveno tržno predlogo za sodelujoče destinacije, povečalo privlačnost celotne Podonavske regije in zmanjšalo negativni vpliv prometa na okolje. Ocenjevalna turneja tako omogoča ocenjevanje možnosti za premikanje po in med bodočimi biseri z že obstoječimi storitvami in sredstvi trajnostne mobilnosti, kot so vlaki, avtobusi, kolesa, ladje, kanuji itd., ter doživljanje turističnih znamenitosti v destinacijah na bolj trajnostni način.

Prvi del turneje je potekal od izvira v Donaueschingenu do Budimpešte. Ekipa strokovnjakov je obiskala Ulm/Neu-Ulm, kjer so imeli redko priložnost videti tradicionalni "Fischerstechen" na Donavi. Z vlakom so potovali v Passau in nato z ladjo prispeli do "Schlögener Schlinge". Naslednji postanki na avstrijski Donavi so bili Linz, Enns, opatija Melka in Wachau. Dunaj je predstavljal vhodna vrata do jezera Neusiedl, kjer so kolesarili po pet-zvezdnični kolesarski poti in opazovali fantastično floro in favno nacionalnega parka. V Bratislavi so vstopili v osrednji del Donave. Po kolesarski poti Eurovelo 6 in Podonavski kolesarski poti so se približali 850-kilometrskemu vodnemu labirintu v Szigetközu. Zadnja postaja pred Budimpešto je bila Pomurska regija v Sloveniji, ki je povezana z Donavo s pritoki, z reko Muro in Dravo.

Drugi del Ocenjevalne turneje se bo začel v Budimpešti in nadaljeval do ustja reke v delti Donave. Ta turneja bo prinesla dragocene prispevke o pomembnih turističnih zanimivostih, možnostih dostopa do storitev trajnostne mobilnosti ter razpoložljivosti in dostopnosti informacij o trajnostnih prevoznih sredstvih do in med bodočimi biseri (perlami).

O projektu

EU projekt Transdanube.Pearls bo trajal 2,5 leti in je sofinanciran s strani transnacionalnega programa Interreg Podonavje, s skupnim proračunom 2,9 milijona evrov. V projektu sodeluje 15 organizacij in 24 pridruženih strateških partnerjev, ki so se zavezali konceptu trajnostne mobilnosti v turizmu. V času trajanja projekta bo vsaka destinacija spodbujala trajnostno mobilnost v turizmu s celovitim sklopom ukrepov, kot so vzpostavitev in izvajanje storitev mobilnostno-informacijskih centrov, usposobitev mobilnostnih menedžerjev, priprava in izvajanje namenskih ukrepov za krepitev zmogljivosti za lokalne in regionalne deležnike ter izboljšanje informiranosti o mobilnosti in turizmu za prebivalce in turiste. Poleg tega se bodo izvajale pilotne akcije na področju izposoje koles, prevozov, parkirnih sistemov ali kolesarskih poti, da bi okrepili trajnostno mobilnost vzdolž reke Donave.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.