https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

5 domačih pripravkov, ki pomagajo pri želodčnih bolečinah

7.9.2019  

Vsak se je že kdaj spopadel z napihnjenim trebuhom, razdraženim želodcem ali zaprtjem, in si niste vedeli kako pomagati. A k sreči, obstajajo številna živila in napitki, ki jih lahko pripravimo sami doma, in so znani po tem, da pomagajo olajšati težave z želodcem. 

Suho sadje

Če imate težave z zaprtjem, priporočamo, da si privoščite pest marelic, rozin ali suhih sliv. 

Napitek z jabolčnim kisom

Napitek z jabolčnim kisom pomaga tudi pri izgubi odvečnih kilogramov, zmanjšuje apetit, pomaga pri kolcanju in omili vnetje grla. Jabolčni kis pa pomaga tudi pri želodčnih krčih. Za napitek z jabolčnim kisom je potrebno uporabljati nefiltriran in nepasteriziran jabolčni kis, ki ga zmešate z mlačno vodo. Uporabite samo 1 žlico jabolčnega kisa v mlačni vodi, kateri lahko dodate tudi žlico medu za boljši okus. 

Foto: bodieko.si

Kumina

Kumina je bogata z vitamini in minerali, ki uničujejo bakterije v črevesju. Bakterije v črevesju lahko povzročajo napenjanje, vetrove in napihnjenost. Kumina blaži tudi drisko. Vzemite 1 čajno žličko zmlete kumine in si pripravite napitek, ki ga popijete 3-krat na dan po eno skodelico. Lahko pa tudi jeste eno skodelico semen po jedi. 

Foto: zdravje.si

Korenčkov sok z meto

Napitek iz korenja in mete, vam priporočajo takrat, ko imate razdraženo črevesje. Korenje bo poskrbelo za zadostno količino hranil, meta pa je poznana po svojem pomirjevalnem učinku. Odlična alternativa korenčkovemu soku je tudi metin čaj. Korenčkov sok z meto pripravimo tako, da narežemo korenje, dodamo 4 skodelice vode in eno pest metinih listov. Vse skupaj skuhamo na srednjem ognju približno 15 minut oziroma dokler se korenček ne zmehča. Potem pa vse sestavine zmešamo z elektičnim mešalnikom, za boljši okus pa dodamo sok limone. 

Foto: oblizniprste.si

Rižev napitek

Je lahko prebavljiv, saj vsebuje malo beljakovin in malo maščob. Privoščijo si ga lahko tudi ljudje, ki so občutljivi na gluten. Pomaga ljudem, ki jih muči driska in tistim, ki imajo težave z razdraženim želodcem. Rižev napitek pripravimo tako, da v 6 skodelicah vode kuhate 15 minut pol skodelice riža. Nato precedite vodo, dodajte malo sladkorja, strok vanilije, malo medu, cimet ali ingver. Napitek morate obvezno spiti, dokler je še topel. 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.09.2019 ob 12:37 DF gost

      Ne bi piu tega pa da mi platijo. Zaupam šilcu domačega rujnega vinca z lendavskih goric.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.09.2019 ob 14:36 Feri gost

      Ge se tü strinjan z komentaron od dfja, či me ka bulij, te si sigdar deci dobroga vina spigen pa san včasi dobro, ale pa 0.3 dobre žganice!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.09.2019 ob 14:43 gost

      Za tebe debeli je samo napitek Janševega semena, ko mu ga pušiš.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.09.2019 ob 16:56 DF gost

      A za tebe je dober ritni švic Luka Bajsija

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.