https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

V Murski Soboti se je zaključilo 28. državno prvenstvo v jadralnem letenju

22.7.2019  

V nedeljo, 21. julija 2019, se je končalo 28. državno prvenstvo v jadralnem letenju. 31 pilotov je letelo nad Slovenijo, Hrvaško in MAdžarsko. REzultatsko najuspešnješi je bil Aeroklub Celje, domačin Damjan Korpič je bil na nehvaležnem 4. mestu. 

S svečano podelitvijo nagrad najboljšim se je v nedeljo, 21. julija 2019, končalo 28. državno prvenstvo v jadralnem letenju, ki ga je že desetič organiziral Aeroklub Murska Sobota. Prvenstvo bo ostalo v spominu po izenačenem letenju tekmovalcev in zelo dobrem vremenu, ki je omogočilo izpeljavo kar šestih tekmovalnih dni. Merili so se v klubskem in odprtem razredu na nalogah, ki so zahtevale več 100 km dolge lete jadralnih letal. Leteli so v zračnem prostoru nad Slovenijo, Hrvaško in Madžarsko. Tekmovanje pa je uspešno zaključilo vse 31 tekmovalcev iz 12 klubov in 3 držav. 

REZULTATI

Odprti razred

Domačin Damijan Korpič iz Aerokluba Murska Sobota je na koncu zasedel nehvaležno 4. mesto z minimalnim točkovnim zaostankom za drugim in tretjim mestom. Državni prvak v odprtem razredu je tako prvič postal Toni Šibancem iz Aerokluba Celje, pred klubskima kolegoma Nikom Šalejem in Miho Bergincem, katera je ločilo samo 11 točk razlike.

1. Anton Šibanc, AK Celje, letalo Arcus M, točk 3.656, državni prvak

2. Nik Šalej, AK Celje, letalo Jonker JS3, točk 3.413

3. Miha Berginc, AK Celje, letalo ASG 29, točk 3.402

 

Klubski razred

Nič manj izenačeno ni bilo v klubskem razredu. Mladinec Mark Polajžar, ki se bo čez nekaj tednov udeležil tudi svetovnega prvenstva za mladince v Szegedu, je svoj talent in formo potrdil z naslovom državnega prvaka v klubskem razredu. Tesno za repom sta mu bila strarosta slovenskega jadralnega letenja Janez Stariha in še en celjski mladi pilot Luka Ranđelović.

1. Mark Polajžar, AK Celje, letalo DG 300, točk 4.317, državni prvak

2. Janez Stariha, ALC Lesce, letalo DG 303, točk 4.253

3. Luka Ranđelović, AK Celje, letalo DG 300, točk 4.203

FOTO: FB Aeroklub Murska Sobota

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.07.2019 ob 9:57 gost

      Šerif je, na našo žalost, iz neba videl megalomastičen Expano ter tako ponovno našel pot v našo preljubo Mursko Soboto.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.07.2019 ob 10:07 Risto Kubura gost

      Tudi moj stari oče je tekmoval ampak žal se je kmalu po vzletu ukozio in je strmoglavil!!!!!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.07.2019 ob 15:16 gost

      Šerif je - očitno po fotografijah - zmagal v svoji kategoriji kjer je tekmoval sam - tekmovanje v visokem letu. On še dandanes visoko leta, ampak kdor visoko leta - nizko pade.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.07.2019 ob 19:40 gost

      Google zdaj plačuje od 130 do 180 USD na uro za delo na spletu od doma. To delo sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem tednu te pogodbe sem zaslužil 8735 dolarjev. Ta služba je res neverjetna in mi daje velik delež dohodka vsak dan. Prepričan sem, da boste dobili najboljši rezultat. Več o temm lahk0 preberete tukaj ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob99.Com

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.