https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vremenoslovci izdali rdeč alarm

27.07.2019 ob 13:00  

Vremenoslovci za danes napovedujejo močnejše nevihte s točo.

Popoldne in zvečer bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki se lahko tudi nadaljujejo v noč. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Soparno bo. Najvišje temperature bodo od 28 do 34 °C.

Arso je izdal opozorilo, da bo danes popoldne in zvečer ob nevihtah možna krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo. Po nižinah bo sredi dneva in popoldne še velika toplotna obremenitev.

Danes v popoldanskem času je večja verjetnost za razvoj neviht na skrajnem severovzhodu države ter severneje v Avstriji in na Madžarskem, lahko pa nevihte nastanejo kjerkoli po Sloveniji. Posamezne nevihte bodo na severovzhodu lahko tudi močnejše. Možni so močni nalivi in sunki vetra ter tudi toča, navaja Neurje.si.

Možen je razvoj pasov neviht z dolgotrajnimi, intenzivnimi nalivi, zato lahko ponekod na jugozahodu lokalno pade tudi več kot 100 mm padavin, kar bi privedlo do porasta hudournikov in manjših potokov ter lokalnih hudourniških poplav.

V nedeljo dopoldne in tekom dneva se bodo plohe in nevihte začele pojavljati tudi drugod po Sloveniji. Največja verjetnost za nastanek kakšne močnejše nevihte bo na jugu in vzhodu države. Padavinski pas ob oslabljeni hladni fronti bo do nedeljskega večera predvidoma prepotoval večji del Slovenije, v noči na ponedeljek pa bodo še nastajale posamezne plohe, ob morju tudi kakšna nevihta, navaja Neurje.si.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, možni bodo tudi močnejši nalivi. Vročina bo popustila. Jutranje temperature bodo od 15 do 21, najvišje dnevne od 19 do 26 °C, navaja Arso.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.