https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Žiga Švec evropski podprvak v dvojicah

30.7.2019  

V češkem Mostu je od 22. do 28. julija potekalo evropsko prvenstvo v tenisu za dečke in dekleta do 14 let. Na tekmovanju je nastopalo 158 igralcev in igralk iz 43 držav.

Država je lahko prijavila le dva najboljša igralca iz te kategorije. Za Slovenijo so nastopali Žiga Švec (Murska Sobota), Matic Križnik (Ljubljana), Ela Nala Milič (Ljubljana) in Ana Lanišek (Ljubljana). Kapetan in trener ekipe pa je bil Žiga Starčič iz teniške akademije ITP Murska Sobota.

Žiga Švec je z odličnimi rezultati v preteklem času uspel nabrati zadostno število točk na evropski lestvici (najvišje uvrščen na 101. mesto Tennis Europe lestvice) in si tako priboril mesto na evropskem prvenstvu kot leto mlajši, kar je uspelo le 13 igralcem.

Nastope posameznikov je začel v 2. krogu, saj mu je žreb namenil prosti 1. krog. Tam se je srečal z Nizozemcem Forgerjem in na tesno izgubil 5:7 4:6. Forger je bil kasneje četrtfinalist med posamezniki. Žiga pa je nastopil v consolation turnirju, kjer je prišel do 3. kroga, tam pa ga je izločil Hrvat Dodig.

Matic Križnik in Ana Lanišek sta med posamezniki zabeležila po eno zmago, Ela Nala Milič pa je izgubila prvi krog.

Mlada Slovenca sta bila veliko presenečanje v turnirju dvojic. Žiga in Matic sta namreč kot ne postavljena prišla do velikega finala in postala evropska podprvaka.

Na poti do tja sta izločila 8. nosilca iz Hrvaške Prizmič/Dodig, 10. nosilca iz Bolgarije Dzhenev/Markov in 6. nosilca iz Češke Kalina/Velik. V finalu sta igrala proti Romunoma 5. nosilcema turnirja Coman/Firaru in po nekaj ne izkoriščenih priložnostih za vodstvo 1:0 v setih izgubila 6:7 2:6.

Žiga, ki je član Teniškega kluba Murska Sobota in trenira v ITP teniški akademiji iz Murske Sobote, je še enkrat več dokazal, da sodi v evropski vrh, sploh v njegovi generaciji, kjer podobne rezultate dosega le okoli 20 igralcev.

* Foto: Fb Teniški klub Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.