https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Odpoklic izdelka zaradi prisotnosti bakterije

31.07.2019 ob 12:00  

Hofer je odpoklical živilo Bakalar na belo. Ugotovljeno je bilo, da omenjeni izdelek ni varen za uživanje, saj vsebuje bakterijo Listeria monocytogenes.


Podatki o živilu

Živilo: Bakalar na belo
Številka serije: L839
Dobavitelj: Rival Trade d.o.o. Trzin
Prodajalec: Hofer trgovina d.o.o.
Cena: 1,79 EUR
Vtrgovinah HOFER na voljo od torka, 23. 7. 2019
Rok uporabe: do 1. 8. 2019

Foto: Hofer

ZPS svetuje, da v primeru, če imate to živilo doma, ga ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Listeria monocytogenes

"Je patogena bakterija, ki povzroča listeriozo. Obolevajo predvsem ljudje z zmanjšano imunsko odpornostjo. Posebej nevarna je za nosečnice, saj lahko povzroči listeriozo novorojencev, meningoencefalitis (vnetje možganov in možganskih ovojnic) in je lahko vzrok za mrtvorojenost. Bakterija lahko povzroča tudi lokalne okužbe ali pa bakteriemijo in sepso. Okužba s hrano, ki je kontaminirana z Listerio monocytogenes, lahko povzroči akutno vnetje črevesja.

Inkubacija (čas od okužbe do pojava zdravstvenih težav) traja od 11 do 70 dni, povprečno 31 dni. Okužimo se s kontaminirano hrano, zlasti nezadostno toplotno obdelanimi mesnimi, ribjimi in mlečnimi izdelki," navaja ZPS.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.07.2019 ob 18:52 Lendavski nadvojvoda gost

      Pa,dajte,ocvreš,prepečeš,žganico spiješ,kmet v " meščanski " Lendavi ostaneš,kot jaz,in kaj zdaj,nič.Amen.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.