https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Škof Štumpf se bo odločil ali bo nad zalezovalko župnika izrekel interdikt

02.08.2019 ob 9:30  

V zadnjih dneh medije polni zgodba o soboškem župniku Goranu Kuharju in ženski, ki ga zalezuje. Župnik je celotno zgodbo izpostavil tudi v medijih, kasneje se je izpostavila tudi sama Lidija Turk Klemenčič, domnevna zalezovalka. Na soboški župniji vse njene izjave in trditve ostro zavračajo, oglasil se je pa tudi škof Peter Štumpf.


Škof Peter Štumpf je na svojem Facebook profilu zapisal takole:

Župnik stolne župnije Goran Kuhar je javno spregovoril o težavnostih s starejšo gospo, ki se je vanj zaljubila. S tem je izpričal svojo veliko poštenost ter spoštovanje do duhovništva. Njegov način komuniciranja z javnostjo je povsem nov in ohrabrujoč ne samo za duhovnike, temveč tudi za druge ljudi, ki imajo takšne in podobne težavnosti. V skrajnih primerih ne gre drugače. Ko odpovedo pravna sredstva ter se pokaže nemoč policije, da bi zaščitila žrtev, je prav, da žrtev sama spregovori o svoji stiski tudi pred kamerami. To med ljudmi prebuja odgovornost do spoštovanja nedotakljivosti in dostojanstva vsake človeške osebe. Bolje je spregovoriti prej, kot pa takrat, ko je že prepozno. To velja tudi v primeru spolnih zlorab. Dobro je, da javnost vidi, s čim vse se morajo ukvarjati duhovniki, kakšne duševne napore morajo tudi oni prenašati zaradi nadlegovanj in groženj.

Čestitke župniku Goranu za pogum.

Kar pa se tiče magije in drugih podobnih bedarij tudi jaz javno povem, da pogosto obhodim vso škofijo nad katero izrekam Božji blagoslov. Ni hudobije na tem svetu, ki bi bila močnejša od tega blagoslova. Če je Gospod z nami, kdo je lahko zoper nas? Nihče!

Včeraj pa je, prav tako na svojem Facebook profilu, škof Štumpf zapisal, da bo naslednjo izjavo podal, ko se bo odločil ali bo nad gospo nadlegovalko izrekel interdikt ali ne in hkrati poudaril, da je nadlegovanje in napad na župnika Gorana tudi napad nanj in celo škofijo.

Župnik Goran Kuhar se je trenutno odločil za malce daljši dopust in se tako iz župnije umaknil za nekaj časa, v Župnijskem pastoralnem svetu pa so se odločili, da bodo imeli celonočno čaščenje kot odgovor na vse kar je bilo hudega in lažnega povedanega zoper župnika Gorana Kuharja. Zato se bodo na to odzvali z molitvijo je na svojem Facebook profilu zapisal kaplan soboške župnije Aljaž Baša.

Kaj je interdikt?

Interdíkt je pravni ali cerkvenopravni ukrep, ki prepoveduje opravljanje določenih dejavnosti. Pomeni prepoved vstopa v cerkev, prepoved prejemanja zakramentov in odrek krščanskega pogreba.

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   02.08.2019 ob 10:00 dedi gost

   Če bi bila mlajša,hja potem pa,bog pomagaj.

   28 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   02.08.2019 ob 10:05 gost

   kaj pa interdikt za župnika v beltincih

   42 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   02.08.2019 ob 10:06 gost

   škof, ta v beltincaj te sploj ne moti,aa

   37 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   02.08.2019 ob 10:07 gost

   ja, ta ma ljubico, direktorico, vsi že vejo, daj škof to urejaj

   37 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   02.08.2019 ob 10:08 gost

   tako je, v teh beltincaj je totalna katastrofa, of se pa dela nori

   37 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   02.08.2019 ob 10:13 Kapelčan gost

   Škof ti se najprej za svoje župnike pobrigaj sele potem za vernice in vernike.

   36 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    03.08.2019 ob 11:50 Osat gost

    Kapelčan totalni idiotizem je tvoj kometar, kot tudi vseh predhodnikov, ki lomočejo brez pameti, da človeka kar srš spreleti med kakšini idoti živi.

    0 3 Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   02.08.2019 ob 11:11 gost

   tako je!!

   24 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   02.08.2019 ob 11:12 gost

   kdaj bojo menjave župnikov, nekaj se tu skrivlje

   24 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   02.08.2019 ob 12:44 gost

   Kjer je dim ,tam je tudi ogenj! Predaleč sta šla zdaj pa je samo ona vse krijva!?

   23 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   02.08.2019 ob 13:56 Lendavski nadvojvoda gost

   Tista škofova je dobra,da je o zlorabah ,tudi spolnih,potrebno čim prej spregovoriti in jih razkriti.Cerkev je o tem vso svojo zgodovino molčala.Duhovništvo danes ,po njegovem,trpi.Kaj pa stoletja trajajoča preganjanja ,ekonomska izrabljanja in prisvajanja,genocid nad kulturo in verovanji drugače živečih in mislečih ljudi...? .

   33 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   02.08.2019 ob 14:09 zadosti laži gost

   Ta zgodba, pa kakšna koli je, je zelo prav prišla tak Benkoviču kak tudi škofi. Že pred mesecem dni je bilo v javnost dano, ka ideta v Beltince za župnika Kučko iz Ljutomera in Lažeta iz Sobote za kaplana! Menjave pa so 1 avgusta. Zdaj se že javno zna, ka v Beltincaj nika več ne funkconera, ka so zapravile pejneze za poplačila profesorjev glasbene šole, za odvetnike, kazni za inšpektore, obresti in izvršbe. Pa znesek je že prek 120.000 eurov! Kak bi se zdaj župnik umakno, kak de napravo finančno poročilo, to je problem. Ščejo to skriti, ali nede vam gratalo, vse je itak na paperaj uradnih ustanov, samo pitanje časa, da bo to v javnosti ali v medijaj.

   24 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    02.08.2019 ob 14:21 Kajci gost

    Dobro ka te zaj tej iz beltinec pride na cankovo ka lejko še bole obcino v sranje potisne, ka je itak še premalo.

    21 0 Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   02.08.2019 ob 14:32 teta pehta gost

   Kaj boš ti škof izrekel, kaj??? Ti kar izreći, kar hočeš!! Najprej uredi svoje zadeve in porihtaj župnike, ki že leta živijo z ženskami. Ali pa povej, da ni več celibata in naj bodo skupaj, kot se za moškega in žensko spodobi. Ne pa, da se skrivajo in so navzven polni morale in pridigajo drugim o tem kako naj se živi. Sami pa kršijo vse povprek, da je hudo. Lahko ti izrečeš karkoli. Ženska bo še vedno prišla v cerkev, ki je javna zgradba in nihče ji fizično ne more preprečiti vstopa. Če pa se bo kdo nad njo spravil fizično se pokliče policija in bo šlo za fizični napad. V Sloveniji veljajo civilni zakoni in samo državni organi lahko deljajo red. Če pa bo ženska v cerkvi moteča pa lahko pokličejo policijo, da jo odstrani in oglobi. Še vedno pa lahko gre vsak človek kamorkoli drugam k maši in k zakramentom, ker nekje daleč drugje župnik ne pozna človeka. Ti razni cerkveni zakoni so hudo zastareli, ko so še ljudje živeli v eni vasi od rojstva do smrti in je lokalni župnik poznal vsako rodbino 4 generacije. Sedaj je drugače, ker so ljudje mobilni in se selijo sem in tja. Že iz tega se vidi, da cerkev ne gre v korak s časom. Danes se vse hitreje dogaja in so se v kratkem času korenito spremenile stvari in življenje ljudi. RKC pa še vedno desetletja za časom.

   29 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    03.08.2019 ob 16:25 gost

    Teta PEHTA - ti in tvojih 20, ki so te podprli, samo filozofirajte neumnosti brez primere, saj o ničemer nimaš pojma.

    1 2 Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   02.08.2019 ob 15:03 zadosti laži gost

   Ravnatelj glasbene šole davle nezakonite odpovedi enomi istomi profeseri, 2x za isto stvar, pa vse je na sodišči zgujbo.. Pa zdaj je še 3 odpoved dal, pa dal izpisati vse učence iz razreda ka izgleda kak poslovni razlog. Za svojo korist ali ka reši svojo rit je zlorabo zaupanje staršov, šteri so mislili, ka on njim dela usluga, v bistvi so pa starši delali njemi uslugo pa še lagali pod prisego na sodišču. Vidite župljani, kam gre vaš težko prigarani denar, kateraga namenite za cerkev! Ta zgodba, pa kakšna koli je, je zelo prav prišla tak Benkoviču kak tudi škofi. Že pred mesecem dni je bilo v javnost dano, ka ideta v Beltince za župnika Kučko iz Ljutomera in Lažeta iz Sobote za kaplana! Menjave pa so 1 avgusta. Zdaj se že javno zna, ka v Beltincaj nika več ne funkconera, ka so zapravile pejneze za poplačila profesorjev glasbene šole, za odvetnike, kazni za inšpektore, obresti in izvršbe. Pa znesek je že prek 120.000 eurov! Kak bi se zdaj župnik umakno, kak de napravo finančno poročilo, to je problem. Ščejo to skriti, ali nede vam gratalo, vse je itak na paperaj uradnih ustanov, samo pitanje časa, da bo to v javnosti ali v medijaj.

   26 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    02.08.2019 ob 22:07 teta pehta gost

    Selitve so zamaknili, ker bo čez 2 tedna veliko slavje in slavnostna maša v Beltincih ob 100 letnici priklučitve Prekmurja k Sloveniji. In potem ne more biti tam en sveži župnik še pred tednom kaplan. To čast biti tam župnik bo seveda doletela Benkoviča. V prvi vrsti se bodo gnetli politiki in ostala mrgolazen. Ubogi Kučko in Lažeta kam se podajata.

    7 3 Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   02.08.2019 ob 15:25 DF gost

   Strumf, ta zenska vam bo hudica napravila v tej vasi zupniji. Se enkrat: poglej svoje zupnike kaj delajo, pa tudi sebe.

   21 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   02.08.2019 ob 15:45 sam hudič gost

   Vajeni so, da vse tiskajo pod preprogo(e)! Vsepovsod, v Soboti, Beltincaj, na goričkom... Živijo pa (so tudi izjeme) na veliki nogi, v grehu pa v glavnem na tuj račun. Pa vmes še kako žensko nategnejo. Tako, da hudiča si delajo sami, vabijo ga k sebi.

   25 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   02.08.2019 ob 15:47 sam hudič gost

   Vse povsod delajo grehe, sami vabijo hudiča. Vse pometajo pod preprogo. Živijo na veliki nogi, so tudi izjeme. Kazen bo božja šiba!

   24 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   02.08.2019 ob 15:59 Lendavski nadvojvoda gost

   DF,škof ima seveda skrbi,cerkev je v skrbeh,tak pač je.Mene malo bolj podžge,ko ob kakšni priložnosti pridiga,da moramo biti skromni in kaj dati.Tudi to je prav,je treba.Te pa malo računam okoli škofove veličine,in si mislim,če bi gospod škof začel dieto,odstopil kakšno večerjico kakšni bolj skromni družini z dečico...Eh,dečica,še vedno boste škofa in cerkev gledali z željnimi očmi.

   24 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
   02.08.2019 ob 17:57 akter gost

   Farani Beltinske župnije in škof poglejte kakšno rezidenco z bazenom ima župnik Benkovič https://www.google.si/maps/place/Trdkova+101,+9263+Kuzma/@46.8564281,16.1199329,134m/data=!3m2!1e3!4b1!4m5!3m4!1s0x476f1eb529494345:0x9891b710f3719b73!8m2!3d46.8564272!4d16.1204801?hl=sl

   21 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  19. gost
   02.08.2019 ob 18:01 Risto Kubura gost

   Indirekt pomeni indirekten prosti strel!!!! To je isto kot cerkveni inderdikt!!!

   11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  20. gost
   02.08.2019 ob 18:27 gost

   BENKOVIČ Z DENARJEM FARANOV ( KI OD SRCA PRISPEVAJO TEJ ŽUPNIJI ) PLAČUJE DOLGOVE SVOJE LJUBICE, DIREKTORICE ZAVODA (DOMA ZA OSTARELE IN GLASBENE ŠOLE ), KI POPOLNOMA ZAVESTNO ŽE NAJMANJ ČETRTO LETO DELA NEZAKONITO! NA SODIŠČU JE VSE IZGUBILA ŠE KAZENSKO JE OVADENA, KER SE IŽIVLJA SKUPAJ Z RAVNATELJEM MATEJEM ZAVCEM NAD ZELO POŠTENO IN FEJST DELAVNO DELAVKO!!! MATERIALNA ŠKODA, KI STA JO ONADVA NAREDILA TEJ ŽUPNIJI PRESEGA ŽE 120 000 EUROV!!! DRAGI FARANI, TOLIKOR, DA VESTE! VI PA ŠE NAPREJ SAMO PRISPEVAJTE, KER BO ŠE VELIKO TEGA ZA POPLAČATI...

   19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  21. gost
   02.08.2019 ob 18:39 Jezus pomagaj gost

   Jao, zatou pa naša cerkev hira. Nika od nika, znankar do jo delali duže kak v Barcelone. Vi trio rio, fse ste doj zapravili, ešče cerkev, pa vij ste total nesposobni, kak kurci te tou sanerali? Što de tou plačo?

   14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  22. gost
   02.08.2019 ob 19:29 prašiči gost

   Odziv: "To je bolano". Župnik se je umaknil iz župnije, sedaj se še škof mora umakniti, lani je imel državni udar s strani župnikov; letos pa so ga polni vsi časopisi, kaj bo prihodnje leto ?? Škof Štumpf se bo odločil ali bo nad zalezovalko župnika izrekel interdikt, Se strinjam, da to izreče tudi nad mojim krstom !!

   13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  23. gost
   02.08.2019 ob 21:23 gost

   benkoviča je v dolgove spravil ravnatelj glasbene šole beltinci matej zavec

   13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  24. gost
   02.08.2019 ob 21:24 gost

   aaaa, zatou harmonikaš vse pousod špila,ka de saniral škodo

   11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  25. gost
   02.08.2019 ob 21:27 gost

   pa še sina v bendu ma,ka de večji zaslužek, če je že pobral ves denar iz župnije za svoja nezakonita dejanja, kera direktorica podpejra, na sodišči pa se jouče

   10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  26. gost
   02.08.2019 ob 21:29 vernik gost

   še pa njiju župnik podpira, takmu trebej

   9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  27. gost
   02.08.2019 ob 21:31 pes gost

   ja, pa še škof vse to ve, pa nikomi nič

   9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  28. gost
   02.08.2019 ob 21:58 Kurci gost

   Ko jih jebe, to je vse banda🌽, mislijo ka se ljudem jebe, pa se nej to do mogli pokriti, ka so skuhali.

   7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  29. gost
   02.08.2019 ob 22:52 Lendavski nadvojvoda gost

   Pomali,počasi,gospod župnik je malo na počitku,prav,vsi ga rabimo.Vendar ,me spominja na neke premestitve prezvišenih....Tak je s tem...Gospod Kobiljanski župnik,ne kregaj se z deco,pa ženkico po goricaj,bar malo menje preklinjajte,ni potrebno vsem vse znati.Franc,Razkriški,v Murasombati si rit stiskal,ko ti je oni od vsakodnevne frizerke malo mišice pokazal,pa hčerka je tudi tu,Univerzalova,Pa Lendavski,seveda nekdanji župnik,ona Dolgovaška,ima dečico,sta uživancijo imela na plavom Jadranu,njen je le Hašek.Hja,DNK. Pa oni,nekdanji,pokojni,tudi naš,gospod Z.,seveda v socializmu ni vedel,da se v aktovki ne pošilja denarja , aha,pa oni Varošanski,to je novega,frišnega veka,ki je siroto mlado ničslutečo ,celo ,po pravilih reda zaprto,Klarise,blagoslovil...Mater,po vsem tem....,pijem,preklinjam,ženske imam rad...dober človek sem.

   6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  30. gost
   02.08.2019 ob 23:19 lepec gost

   Nauke te zgodbe je sledeč: Tata i ja bi!!!! Vendar žal pingvina v krilu nobena ne jebe!!!!

   10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  31. gost
   03.08.2019 ob 10:08 vernica gost

   zavec, pomagaj sedaj benkoviču, ka si ga spravil v veliki drek! kje maš naslednji špil

   12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  32. gost
   03.08.2019 ob 19:27 sinek gost

   zavec, pa še sina peli sabof, da bo večji zaslužek

   6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  33. gost
   03.08.2019 ob 19:28 sinek gost

   zavec peli sina sabo, da bo večji zaslužek

   5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  34. gost
   03.08.2019 ob 19:31 ja,ja gost

   kmalu zavec bo band od svoje decej naredo, kak de velik zaslužek potem

   6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  35. gost
   03.08.2019 ob 19:33 pop gost

   lejko v svojem bendu ma tudi direktorico in njenega popa, te do vsi skupaj špilali pa popejvali

   7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  36. gost
   03.08.2019 ob 19:36 Ekipa Maček Muri gost

   ej,ka so ti rejsan naredili tej župniji beltinci, pa to nej normalno! ta ravnatelj se tak iživlja pa nezakonite odpovedi davlje, župnija pa samo plačuje stroške. se so na sodišči zgubili

   7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  37. gost
   03.08.2019 ob 20:27 Bralka gost

   Mas se praf,ka se zavca tijce,kak so ze inda pravili,bole sveti-bole prekleti.

   7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  38. gost
   03.08.2019 ob 22:31 porabje gost

   Bilau je v Ameriki, ka se je nikša zalübila v evangeličanskoga duhovnika. Mislila je pa, ka je duhovnikova čistilka njena rivalka v toj lübezni bujla tisto ženo.

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  39. gost
   04.08.2019 ob 11:31 Lolek gost

   zavec, bole prekleti nemre biti. zloben je do amina. tak se iživlja nad to nedolžno delavko, pa laže na sodišči,ka se je v svojo mrežo zapletel. ta vzgaja 4 decej, pa še posvojenko. prav se mi smilijo ti otroci, čemijih on uči, verjetno- kako se laže, ker mu to zlahka gre v življenju. naj ga je sram svojih dejanj.kak lejko gleda v oči te farane kere je spokradnil, s svojim nezakonitimi dejanji, pa še vedno nadaljuje in se ne ustavlja, ker iz njegovega žepa nič ne gre,zatou so tu verniki. župnik pa škof, to vse podpejrata. ŽALOSTNO

   4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  40. gost
   04.08.2019 ob 11:35 zloraba gost

   zavec sveti-on ne ve kaj je sveto! zloben je , da bole ne mre biti! iz oči se mu vidi hudobija. sram naj ga bo

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  41. gost
   04.08.2019 ob 11:40 gost

   direktorica doma, sicer ljubica od župnika benkoviča pa je kazensko ovadena. samo molčijo o vsem ten. škodo so naredili temu okolju za več kot 120 000 eur! farani zbudite se! to se plačuje z vašim denarjem! zato župnika ne menjavljejo, ka se tou ne bi zvedlo, da jo on še naprej lahko ščiti v teh pokvarjenih dejanjih. kot zavec tako se tudi direktorica iživlja nad to delavko, ker jo pač žunik, njen ljubimec seveda podpira z denarjem faranov

   6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  42. gost
   04.08.2019 ob 11:43 gost

   BENKOVIČ Z DENARJEM FARANOV ( KI OD SRCA PRISPEVAJO TEJ ŽUPNIJI ) PLAČUJE DOLGOVE SVOJE LJUBICE, DIREKTORICE ZAVODA (DOMA ZA OSTARELE IN GLASBENE ŠOLE ), KI POPOLNOMA ZAVESTNO ŽE NAJMANJ ČETRTO LETO DELA NEZAKONITO! NA SODIŠČU JE VSE IZGUBILA ŠE KAZENSKO JE OVADENA, KER SE IŽIVLJA SKUPAJ Z RAVNATELJEM MATEJEM ZAVCEM NAD ZELO POŠTENO IN FEJST DELAVNO DELAVKO!!! MATERIALNA ŠKODA, KI STA JO ONADVA NAREDILA TEJ ŽUPNIJI PRESEGA ŽE 120 000 EUROV!!! DRAGI FARANI, TOLIKOR, DA VESTE! VI PA ŠE NAPREJ SAMO PRISPEVAJTE, KER BO ŠE VELIKO TEGA ZA POPLAČATI...

   8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  43. gost
   04.08.2019 ob 11:44 gost

   rejsan ka je z menjavami duhovnikov, si se delajo nori

   4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  44. gost
   04.08.2019 ob 11:46 gost

   zatou so zdaj pisali ves čes o zalezovalki, da bi se odvrnila pozornost od menjave duhovnikov. VSE JE TO SPLANEJRANO

   5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  45. gost
   04.08.2019 ob 11:54 gost

   goran kuhar-župnik si je vzel daljši dopust, sicer je on tudi ekonom škofu. odišel je urejat benkovičevo finančno situacijo v beltincaj. primankljaj od 120 000 eur in več ni majhna stvar za župnijo beltinci. mogoče direktorica in zavec znata računati pa bosta onadva tudi kaj pomagala, če njima ZAPRAVLJANJE PEJNEZA ide tako dobro oz. ODLIČNO!

   6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  46. gost
   04.08.2019 ob 16:13 auu gost

   kak benkoviča ni sram , da se sploh prikaže na takem dogodku,ki bo čez 2 tedna, če se že zaveda v kakšno sranje je spravil to župnijo! bo iz svojega žepa saniral škodo od 120 000 eur

   5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  47. gost
   14.10.2019 ob 20:57 trdkovčan gost

   Benkovič je s premestitvijo v župnijo Kuzma,prišel samo bliže svojemu brlogu v Trdkovi, kjer preživlja medene čase s svojo ljubico. Farani Kuzme se opravičeno bojijo, da bo tudi z njimi počel enako kot je z beltinčani. Župnijo je spravil v bankrot, pomaga sta mu ljubica in ravnatelj glasbene šole v Beltincih.

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.