https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

09.08.2019 ob 17:00  

Tudi ta konec tedna vam ponuja številne dogodke, tako za odrasle kot za otroke. Za vas smo jih nekaj zbrali, zato preverite, kam se lahko odpravite. 

Petkovo dogajanje

V petek, 9. avgusta 2019, bo na Trgu kulture v Murski Soboti, v sklopu Soboškega poletja, ob 20. uri, koncert skupine Klapa Capris. Prepevajo tradicionalne dalmatinske, istrske in tudi slovenske pesmi. 

Na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava bo v petek, 9. avgusta 2019, ob 20. uri, koncert Isaaca Palme z gostjo Manco Špik. 

Ob 20.30 uri bo v Ižakovcih na Otoku Ljubezni v sklopu Büjraških dnevoh potekal koncert Skupine Edna, ples vil, proza in poezija Ferija Lainščeka ter pogovor z njim. 

Ob 22.30 uri pa bo na Pomurskem poletnam festivalu v Veliki Polani, koncert skupine Big Foot Mama.

Sobotno dogajanje

Ob 7. uri se bodo pričeli na parkirišču podjetja Murska Transport v Murski Soboti, na Obrtni ulici, zbirati udeželenci vožnje potujočega muzeja po 4 deželah. Ob 8.45 bo skupinski start kolone. Od 9.30 do 11. ure bo postanek v Bad Radkesburgu. od 11.30 do 12.30 bodo imeli postanek v Beltincih. Od 13. do 15. ure pa bodo imeli postanek na Madžarskem v mestu Lenti. Druženje se bo zaključilo v Kapci. 

Od 9. ure naprej društvo Labda-Beltinci Roundnet Pomurje v sodelovanju z ZKTŠ Murska Sobota organizira 1. Slovenski roundnet open turnir, ki bo potekal na Soboškem jezeru - Expano v Murski Soboti. Tekmovanje bo potekalo brez kategorij. Poleg tekmovanja bo prirejena še BounceBall igra, zabaval pa vas bo DJ Hari. 

V soboto, 10. avgusta 2019, bo na Trgu kulture v Murski Soboti, v sklopu Soboškega poletja, ob 10. uri, otroška predstava Aska in volk ali Ples za življenje. 

Ob 13. uri bo na Otoku Ljubezni v Ižakovcih potekalo tekmovanje v pečenju rib, prikaz bujraštva, mlinarstva, tkalstva, DLST Pufkači, Folklorna skupina ˝Pozvačin˝ Bistrica in skupina Kvintet pomurskih 5. Ob 18. uri bo z Matjažem Javšnikom komedija ˝Striptiz˝. Od 20. ure naprej pa vas bo zabavala skupina Blue Planet.  

Od 17. ure naprej bo v ŠRC Bakovci potekal prevzem motorne brizgalne. Nato bo sledila velika gasilska veselica s skupino Plamen in Vladom Kalemberjem. 

Od 19.30 ure naprej bo v Moravskih Toplicah, pod zvezdastim šotorom potekal večer zabavne in narodne glasbe z Ansamblom Aktual. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše, saj jih bo zabaval Čarodej. 

Ob 20. uri bo na Skritem dvorišču, za Hranilnico prekmurskih dobrot in TIC Murska Sobota, koncert ˝V iskanju sanj˝ Ane Čop s skupino. ˝V iskanju sanj˝ je projekt mlade jazzovske pevke Ane Čop, ki se je odločila, da se bo tokrat posvetila aranžirnaju slovenske glasbe. 

Ob 21. uri bo v gradu Murska Sobota, koncert pevke Nine Pušlar. Nina Pušlar prihaja v Mursko Soboto z odličnim bendom in več kot ducat hiti, s katerimi redno polni radijske valove. Vstopnice na voljo preko spleta in na vseh prodajnih mestih Eventima. 

Ob 22.30 uri bo na Poletnem pomurskem festivalu v Veliki Polani, koncert Petra Graša. Vstopnina je 5 evrov. 

Nedeljsko dogajanje

V nedeljo, 11. avgusta 2019, bo na Otoku Ljubezni v Ižakovcih, v sklopu Büjraških dnevoh, ob 9.30 potekal kulturni program: nagovor dr. Hotimir Tivadar, profesor Oddelka za slovenistiko Filozofske fakultete univerze v Ljubljani in nagovor župana Občine Beltinci Marka Viraga, ob 10. uri bo maša za žive in pokojne büjraše. Ob 12. uri bo koncert Ansambla Spev, zvečer ob 18. uri pa vas bo zabavala skupina Nemir. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.