https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Pomurke klonile v zaključnih minutah

Murska Sobota, 8.8.2019  

V sredo, 7. avgusta, ob 20:45 so nogometašice Pomurja odigrale prvo kvalifikacijsko srečanje za uvrstitev v Ligo prvakinj, na katerem so doživele poraz proti valižanski ekipi Cardiff Met. Za slovenske prvakinje je bila usodna 88. minuta, ko je iz protinapada zabila Naomi Clipston.


ŽNK Pomurje Beltinci - FC Cardif Met 0 : 1 (0 : 0)

(N. Clipston 88)

Za Pomurke se je boj za uvrstitev med 32 najboljših ekip na stari celini začel proti pričakovanjem. Pred približno 600 gledalci na murskosoboški Fazaneriji se kljub številnim priložnostim mreža Valižank ni zatresla, medtem ko so otočanke pretile predvsem iz protinapadov in enega izmed njih ob koncu dvoboja tudi uspešno zaključile. Sol na rano domačink je sredi drugega polčasa dodala še poškodba kolena Vite Žolek, ki je morala predčasno zapustiti teren. Ali gre za lažjo ali težjo poškodbo trenutno še ni znano.

Na drugem dvoboju so vlogo favoritinj opravičile nogometašice škotskega Hiberniana, ki so slavile nad gruzijsko ekipo Nike. Končni rezultat uvodnega dvoboja v skupini je bil 3:0. Colette Cavanagh je Škotinje popeljala v vodstvo v 17. minuti, v drugem polčasu pa je v ospredje stopila Jamie-Lee Napier in sprva v 68. minuti vodstvo podvojila, nato pa v sodnikovem dodatku postavila še piko na i.

Sedaj sta pred nogometašicami dva dneva premora, drugi tekmovalni dan je na sporedu v soboto 10. avgusta. Pomurke bodo svoje prve točke lovile proti Gruzijkam, dvoboj bo odigran ob 17. uri v Beltincih.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.08.2019 ob 10:18 DF gost

      Kaksen clanek je to? Na horuk napisan po moji kritiki. Kaj si ta dekleta niso zasluzila, da bi napisali enajsterico, ki je igrala ( in zamenjave )? Dekleta, vi pa glavo gor in pojdite dalje. Tudi, ce vam ne uspe, ste veliko pokazale in nam prinesle veliko veselja.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.08.2019 ob 11:11 gost

      Ja igral so na pravem stadijonu ta je pravšni za dekleta ne pa za moško ekipo.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.08.2019 ob 11:51 vaj kak san zlüfto gost

      Isto kak sako leto!!!Najprvle se prčijo pa lapajo kak so oh in sploh te pa po pi..i dobijo.Fuzbal je nej za ženske pa amen.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.08.2019 ob 14:42 6000 gost

      GLEDALCEV blizu ŠES TISOČ.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.