https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Prleški golgeter, ki je Barceloni zabil tri gole, obiskal Mursko Soboto

Murska Sobota, 28.6.2011  

Včeraj je v sklopu nogometnega tabora nogometne šole Mura 05, ki ga obiskuje 80 otrok, v organizaciji časopisa Vestnik potekala tudi okrogla miza, na kateri so sodelovali legendarni nogometaš Zvonko Kurbos - Toni, legenda Mure Štefan Škaper, otrok Mure Fabijan Cipot in predsednik Mure 05 Miroslav Topič.

Uvodoma je moderator Jernej Šavel navedel nekaj iztočnic za pogovor in sogovornike vprašal o njihovih začetkih. Zvezda večera je bil Zvonko Kurbos - Toni, do lani praktično v Sloveniji neznani nogometaš, ki je že v mladih letih s starši odšel v Nemčijo, kjer se je nogometno izobrazil pri Stuttgart Kickersih, v polnem sijaju pa nato zablestel v Franciji.

Za odkritje Kurbosa je "kriv" Novakovič

Da ga je novinar portala MMC RTV Slovenije Toni Gruden odkril, je "kriv" Milivoje Novakovič in raziskovanje, če je on najboljši slovenski strelec v ligah peterice. Gruden je novembra lani ugotovil, da je "Nova gol" dosegel 39 zadetkov, s čimer pa ni najboljši strelec med Slovenci v najmočnejših evropskih ligah. Ta naziv pripada v Mariboru rojenemu Kurbosu, ki je med leti 1982 in 1990 v dresih francoskih prvoligašev Metza, Nice in Monaca na 155 tekmah zadel 46-krat.

Zvonko Kurbos - Toni je na eni od prvenstvenih tekem proti Nimesu dosegel kar šest zadetkov, kar je še vedno povojni rekord v Franciji, širna Evropa pa si ga je najbolj zapomnila po treh zadetkih proti sloviti Barceloni, ko je spesnil eno od največjih presenečenj v zgodovini evropskih klubskih tekmovanj.

VEČ O NJEM BOSTE LAHKO IZVEDELI V INTERVJUJU NA POMUREC.COM, KI BO OBJAVLJEN V SREDO.

Video s tekme Barcelona : Metz, na kateri je Kurbus dosegel tri zadetke:

Kurbos: Raymond Domenech nima pojma!

"Zelo važno pri mojem razvoju je dejstvo, da sem odraščal v Nemčiji, kjer sem se naučil njihove discipline," je povedal prleški golgeter, ki ga je k igranju nogometa vzpodbudil šest let starejši brat. V nadaljevanju pogovora je Kurbos povedal še marsikatero zanimivost iz njegove kariere in tudi o aktualnem stanju nogometa v Franciji.

Tako je recimo povedal, da se v francoskem nogometu ne vrti toliko denarja, davki so previsoki, nadarjeni nogometaši premladi odhajajo v tujino. Za rezultate francoske reprezentance, ki so v zadnjem obdobju slabi in so recimo na Fifini lestvicu celo za Slovenijo, pa je po njegovem mnenju kriv Raymond Domenech: "Človek nima pojma!"

Francoska nogometna zveza z novim predsednikom in selektorjem Laurentom Blancom sta zdaj po njegovem mnenju naredila red in kmalu naj bi se že videli boljši rezultati.

O "rdečem biku" se lahko še naprej govori

Na Vestnikovi okrogli mizi so spregovorili tudi o položaju murskosoboške Mure 05. "Tudi sedaj, ko smo prišli v prvo ligo, nikakor ne mislimo odstopati svoje vizije in cilja, to je graditi klub na lastnem kadru in mladih, realno gledano pa smo bili šibki v nekih točka in športni direktor Celec in trener Pevnik sta ocenila, da sta Eterović in Fajić primerni okrepitvi," je med drugim povedal predsednik Mure 05 Miroslav Topič in dodal, da bojazni, da bi se ponovila stara zgodba Mure, ni, in da bo finančna konstrukcija do konce sezone zaprta.

Topič se ni mogel izogniti niti vprašanju o "rdečem biku" - možnem sponzorstvu Red Bulla, o čemer je še enkrat več diplomatsko odgovoril, da dokler ni črno na belem, se o tem lahko naokoli govori, sam pa bo potrdil, ko bo to uradno.

Izkušnje nekdanjega in sedanjega Muraša

Najuspešnejši strelec v zgodovini slovenske nogometne lige Štefan Škaper je spregovoril o svoji izkušnji v tujini, ko je pri francoskem Cannesu dosegel štiri zadetke in navdušil, pa zaradi dejstva, da je imel le amatersko pogodbo, ni mogel prestopiti, o njegovih Odrancih, ki bodo tudi v prihodnje igrali v tretji ligi in o taktikah trenerjev, ki jih niso razumeli ne soigralci ali gledalci.

Fabijan Cipot, ki se je po dvanajstih letih vrnil v Muro, je spregovoril o starih časih v Muri, igranju v Katarju in o nekaterih tekmah slovenske reprezentance.V debati sta sodelovala tudi trener Damir Rob in predsednik Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota Danilo Kacijan, vprašanja pa so zastavljali tudi športni novinarji in gledalci.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Eden
      28.06.2011 ob 14:34 Eden

      Če mene pitate si zasluži, ka bi bil na nedavni državni proslavi v Ljubljani gor na odri med tistimi našimi športniki.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.