https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zdravstveni dom bo bogatejši za prizidek in dvigalo

22.08.2019 ob 6:00  

Mestna občina Murska Sobota je pridobila sredstva  iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Republike Slovenije za gradnjo nadstropnega prizidka ob Zdravstvenem domu Murska Sobota, v katerem bodo pisarne in večnamenskimi prostori za izvajanje preventivnih programov v primarnem zdravstvenem varstvu. Poleg tega bo v novem prizidku dvigalo, ki bo omogočalo dostop za gibalno ovirane osebe.

Prizidek bo ob severni strani otroškega in mladinskega dispanzerja ter ginekološkega oddelka Zdravstvenega doma Murska Sobota. Poleg dveh večjih večnamenskih prostorov, opremljenih za kakovostno vključevanje ranljivih skupin uporabnikov, in za izvedbo skupinskih delavnic in svetovanj, ki jih izvaja Center za krepitev zdravja, bo prostor tudi za dodatne ambulante, pisarne in drugo. Center za krepitev zdravja je letos pomembno okrepil svoje delovanje, tako po številu zaposlenih strokovnjakov kakor tudi po obsegu aktivnosti, ki jih izvaja in jih bo v ustreznih prostorih še nadgrajeval.

Pomembna pridobitev novogradnje je tudi dvigalo. Omogočen bo dostop invalidnih oseb tako do novih prostorov, kakor tudi do obstoječih ambulant v 1. nadstropju. Obstoječ objekt namreč nima dvigala in je nedostopen za osebe na invalidskih vozičkih.

Vrednost investicije skoraj milijon

Vrednost celotnega projekta je 954.385,87 evrov, pri čemer Zdravstveni dom Murska Sobota  financira investicijo v vrednosti 654.385,87 evrov iz lastnih sredstev oziroma iz presežnih prihodkov nad odhodki ustvarjenih v zadnjih letih.

Preostali znesek v višini 300.000 evrov predstavljajo sredstva evropske kohezijske politike iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in del iz proračuna RS, namenjenih za izgradnjo in opremo prostorov, v katerih bo deloval Center za krepitev zdravja. Omenjena sredstva so bila uspešno pridobljena s strani Mestne občine Murska Sobota v okviru Javnega razpisa "Nadgradnja in razvoj preventivnih programov in njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih", ki ga v vsebinskem smislu izvaja ZD Murska Sobota v letih 2018 in 2019, sofinancirata pa Evropski socialni sklad in proračun RS.
V zadnjih letih investicij ni bilo

Izvajalec del je POMGRAD, d.d. Murska  Sobota, ki je bil izbran na podlagi skupnega javnega naročila Mestne občine  Murska Sobota in Zdravstvenega doma Murska Sobota. Zadnja investicija v izgradnjo objekta oziroma pridobitev prostorskih kapacitet  – izgradnja Diagnostičnega laboratorija na dvorišču ZDMS – je bila realizirana pred 39 leti. V zadnjih desetletjih novogradenj ni bilo, investicije so bile usmerjene v saniranje in optimizacijo obstoječe infrastrukture.

S širitvijo obstoječih programov dejavnosti (ambulante družinske medicine, zobozdravstvena dejavnost), zaradi nadgradnje (preoblikovanje Zdravstveno-vzgojnega centra v Center za krepitev zdravja, ambulante za mentalno zdravje v Center za duševno zdravje otrok, mladostnikov in odraslih) in po pridobitvi novih programov (Razvojna ambulanta za zgodnje obravnavanje otrok in mladostnikov) so se pojavile tudi nove potrebe po primernih prostorih.
Novi prostori bodo občanom in ostalim uporabnikom na voljo v začetku prihodnjega leta.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.08.2019 ob 9:07 gost

      15 let prepozno. Še dobro, da se bo zdaj napravilo.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.08.2019 ob 9:21 DF gost

      Važno da so se delali murini reflektorji in expano. Zdravje ljudi se očitno prihrani za na konec.

      19 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.08.2019 ob 13:18 zidar gost

      Kdo se je še pa drugi kandidiral za dela razen Pomgrada ? To tudi napišite ,ker vsa dela vse povsod dobi Pomgrad a res ni cenejših in boljših od pomgrada ? Član katere stranke je Polanič ?SD ?

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.08.2019 ob 14:18 Godžiro gost

      DF ima POPOLNOMA PRAV .

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.08.2019 ob 16:28 vse je preplačano gost

      A je še kje kakšen projekt, k bi bil cenejši od milijona ? Za investicijo, ki je vredna 100 jurjev plačaš privat, kot dobra stranka 80 jurjev. Če je investicija za javni sektor se plača 200 jurjev. Vse je preplačano !!!!!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.08.2019 ob 15:09 Mojca gost

      Tou pa rejsan trbej...te pa še morete menjati doktora na medicini dela..ce je za penzijo naj ide pa doma sedi

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.08.2019 ob 8:35 Đuro je_bač gost

      resan sen se nasmeja videji

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.