https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Adrian Gomboc v 3. krogu končal z nastopi na svetovnem prvenstvu

27.8.2019  

Adrian Gomboc, prekmurec, judoist Bežigrada, je na svetovnem prvenstvu v Tokiu v kategoriji do 66 kg, poskrbel za prvi slovenski zmagi. Predčasno pa ga je v slačilnico v 3. krogu poslal Japonec Joshiro Murayama.

Prekmurec Adrian Gomboc, doma iz Rakičana, je nosilec dveh odličij z evropskega prvenstva in tudi evropski prvak 2018. Na svetovnem prvenstvu v Tokiu je v uvodu pometel z Ka Yau Leonom Taylorjem Chowom iz Hongkonga. Adrian je dvakrat poskusil v parterju, a se je Ka Yau izvil, prvi poskus meta je tekmec še preprečil, v drugem poskusu pa je padel za ipon. V drugi borbi je Adrian pometel z Haozheng Chen iz Macaa. Prvi prijem v parterju ni uspel, je pa bil Adrian uspešen pri drugem in po dobri minuti in pol, je končal tudi to borbo. 

V boju za osmino finala je bil Adrianov tekmec Japonec Joshiro Maruyama. Adrian je v tem dvoboju prejel 2 kazni in je bil prisiljen se popolnoma odpreti in Murayama je minuto in 12 sekund pred koncem borbe dosegel odločilni met. 26-letni Japonec je Adriana tako predčasno poslal v slačilnico. 

Adrian Gomboc, je za portal STA povedal: ˝Na svetovnem prvenstvu ni lahkega žreba. A tudi z Japoncem sem pričakoval zmago, saj sva bila lani na treningih v Franciji izenačena. Z njim se veliko lažje borim kot denimo z njegovim rojakom Abejem. Bil je malo boljši, a tudi zaradi napačnih odločitev sodnika. Moja prva kazen je bila na meji, saj je Japonec počel enako kot jaz. Po drugi kazni sem se moral odpreti, iti na vse ali nič, saj bi sicer dobil še tretjo kazen, in to je izkoristil ter me res lepo vrgel s čisto tehniko˝. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2019 ob 10:44 karate kid gost

      lastna razuzdanost ga je pokopala. z njega ne bo nič

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2019 ob 13:30 gost gost

        glef fant izgubil je z svetovnim prvakom tako da ni imel sreče pri žrebu mu paz svetujem da se vrne fabjanu če želi medaljo na olimpijskih igrah

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.08.2019 ob 16:17 realni gost

      mudrija in zuranje neje za svetovno prvenstvo ;)

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.