https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

V prihajajoči sezoni v Ligi ENA šest pomurskih ekip

28.8.2019  

V četrti sezoni 1. slovenske malonogometne lige na travi – Lige ENA bo tekmovalo 12 ekip s cele Slovenije, med njimi šest ekip iz Pomurja.

Včeraj je Slovenska malonogometna zveza opravila žreb skupin za sezono 2019/2020 ter objavila seznam ekip, ki se bodo borile za naslov državnega malonogometnega prvaka.

Pomurske ekipe so razvrščene v skupini A in B. ŠD Teksas bar Videm, ŠD Tropovci Tišina in KMN Pečarovci bodo tekmovali v skupini A, v skupini B pa se bodo borili ŠD Arko Ključarovci, NK Kapela Ekosen IR paneli ter KMN Krajna.

V skupini C imamo gorenjskega predstavnika NK Begne, ekipo iz Brežic Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les ter Savinjčane FC Pragwald. Zadnjo skupino, skupino D, sestavljajo ŠD Trnava iz Savinjske, NK Smola iz Radovljice ter Greenline Yachts iz Ljubljane.

»V skupinskem delu (jeseni) se bo igralo po dvokrožnem sistemu, vsaka ekipa bo odigrala 4 tekme. Iz vsake skupine se v izločilne boje (jeseni) uvrstita dve najboljši skupini. Ekipe imajo sedaj čas do 1. septembra, da se med seboj dogovorijo, katerega izmed treh sistemov želijo igrati: ali ligaškega, sistem domačina ali sistem mini turnirja. Privzet način tekmovanja je ligaški. Za igranje na drug način tekmovanja v skupinskem delu se lahko odločijo ekipe znotraj posamezne tekmovalne skupine po medsebojnem dogovoru pred začetkom tekmovanja,« je pojasnil vodja Lige ENA Simon Detellbach.

V ligaškem sistemu potekajo tekme praviloma v četrtek, z začetkom predvidoma 5. septembra. V sistemu domačin vsaka ekipa gosti drugi dve in odigra z njima tekmi v enem dnevu, to ponovita potem še druga in tretja ekipa. Za ta sistem je predviden začetek v nedeljo, 15. septembra. Sistem mini turnir pa omogoča, da se ekipe dobijo na turnirju in v enem dnevu odigrajo vse tri tekme, nato pa se dobijo na še enem mini turnirju in odigrajo vse povratne tekme. Predviden datum začetka za ta sistem je nedelja, 15. september, vendar je vse odvisno od medsebojnega dogovora ekip. 

Pomurje, ki slovi po najbolj razvitem malem nogometu, je letos v boj za državnega prvaka poslalo šest ekip. Drugi naslov prvakov bodo lovili ŠD Arko Ključarovci, ki so v pretekli sezoni v finalu prek kazenskih strelov premagali ŠD Ribno. Tekme Lige ENA bodo tako kot lansko leto lahko spremljali prebivalci Sv. Jurija ob Ščavnici, saj si želi ŠD Teksas bar Videm še stopničko višje in zaigrati v finalu. V Ligi ENA bomo spremljali tudi KMN Krajna in KMN Pečarovci, prvič pa bodo v Ligi ENA zaigrali ŠD Tropovci Tišina. Letos bo vroče tudi na Kapeli, saj se v boj podaja NK Kapela Ekosen IR paneli, ki bo od 5. do 8. septembra nastopila tudi v Socca Champions League (ligi prvakov) v Mariboru.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2019 ob 11:17 opazovalec gost

      večina sami nastopači, ki mislijo, da so ne vem kaj!!!

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.08.2019 ob 19:22 DF? gost

      DF pogrešamo komentejranje kje si ?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.08.2019 ob 5:35 DF gost

      To mene ne zanima. Tu nega moje Nafte!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.