https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Elektro Maribor namenil sredstva za pomoč ljutomerskima humanitarnima organizacijama

30.08.2019 ob 9:10  

Elektro Maribor je ljutomerskima humanitarnima organizacijama namenil donacijo, ki jo bosta organizaciji namenili za pomoč pri premagovanju finančnih stisk posameznikov in družin.

Družba Elektro Maribor je letos že tradicionalno namenila dve donaciji, vrednosti vsake je 1.800 evrov, humanitarnima organizacijama, ki delujeta v Ljutomeru, in sicer Rdečemu križu Slovenije – Območnemu združenju Ljutomer in Župnijski Karitas Ljutomer.

G. Andrej Sraka, direktor Storitvene enote Ljutomer, Elektro Maribor, je o humanitarni angažiranosti družbe povedal: »V družbi Elektro Maribor svojo družbeno odgovornost uresničujemo z opravljanjem svojega temeljnega poslanstva, distribucije električne energije, in z izvajanjem elektroenergetskih storitev. Pri svojem delu smo intenzivno vpeti v okolje, kjer delujejo naše območne in storitvene enote. Tudi zaradi tega že vrsto let namenjamo sredstva programom humanitarnih organizacij na območju delovanja družbe. Tudi letos podpiramo humanitarno dejavnost v Ljutomeru, kjer že vrsto let deluje naša storitvena enota, katere prizadevni sodelavci izvajajo zahtevna dela na elektroenergetskih objektih.«

Foto: Karin Zagomilšek Cizelj (Elektro Maribor)

O namenu porabe sredstev so v organizacijah pojasnili:

Ga. Silva Duh, predsednica Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Ljutomer: »Veseli nas, da bomo z vašo pomočjo tudi letos lahko pomagali posameznikom in družinam iz našega lokalnega okolja, ki so se znašli v stiski pri plačilu položnic in nabavi osnovnih življenjskih in šolskih potrebščin.«

G. Goran Merica, predsednik Župnijske Karitas Ljutomer, je o porabi sredstev povedal: »Donacije smo zelo veseli in jo bomo uporabili za plačilo šole v naravi in šolskih ekskurzij za otroke iz socialno šibkih družin. Za družine z več otroki in družine v različnih težavah ter za upokojence z nizkimi pokojninami, ki živijo sami in zelo skromno, bomo ob koncu leta organizirali miklavževanje in božične pakete.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.