https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

V Mačkovcih jutri državno prvenstvo v motokrosu

31.8.2019  

AMD Štefan Kovač jutri, 1. septembra, v Mačkovcih že drugič letos gosti najboljše motokrosiste, ki se bodo tokrat pomerili za državno prvenstvo Slovenije in sicer v devetih po moči motorja razdeljenih kategorijah.

AMD Štefan Kovač ima sedež v Murski Soboti in je bilo ustanovljeno leta 1948, takrat kot Soboško Avto-motociklistično društvo, kmalu po ustanovitvi se je preimenovalo v Avto-moto društvo (AMD) Štefan Kovač Murska Sobota. Vanj je danes vključenih okrog 3000 članov.

V svoji zgodovini je društvo skrbelo za šolanje voznikov motornih vozil, pripravljalo motokros dirke v Mačkovcih in cestno hitrostne dirke po ulicah Murske Sobote (dokler je bilo to v Sloveniji dovoljeno).

Leta 2014 je društvo po 12 letih premora spet organiziralo pokalno motokros tekmovanje v Mačkovcih, organizirali pa so tudi cross-country tekmovanje, ki je bilo prav tako dobro sprejeto s strani tekmovalcev kot tudi gledalcev.

2015 so uspešno priredili tekmo za državno tekmovanje, kjer je blestel Tim Gajser, ki je v svoji kategoriji osvojil najboljši čas. V jeseni istega leta so pripravljali tudi pokalno tekmovanje, ki pa je bilo zaradi slabega vremena odpovedano.

Tudi v 2016 so se odločili da pripravimo dve tekmovanji v motokrosu in sicer: pokalno tekmovanje v motokrosu in tekmovanje na državni ravni. Državno tekmovanje v motokrosu je bilo organizirano točno na 50 obletnico motokrosa v Mačkovcih. Ob lepem vremenu in s Timom Gajserjem na čelu, so pripravili pravi športni spektakel.

Od leta 2017 društvo prireja po dve tekmovanji letno. Pokalno in državno tekmovanje, ki je vedno dobro obiskano s strani tekmovalcev kot tudi obiskovalcev.

Tudi letos bodo poskrbeli za pravi motokrosistični spektakel. Pričakujejo preko 100 tekmovalcev in upajo na veliko število motokrosističnih navdušencev.

Foto: AMD Štefan Kovač

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.