https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Na kasaškem derbiju v Stožicah slavil Dušan Zorko

11.9.2019  

V nedeljo, 8. septembra je na hipodromu v Stožicah potekal XXIX. Slovenski kasaški derbi za 4 – letne slovenske kasače na progi, dolgi 2600 metrov. V najpomembnejši dirki sezone, v katero se uvrstijo najboljši kasači, je lovoriko zmagovalca osvojil Dušan Zorko, s konjem Jimpeto Joyem.


V konkurenci 12 izvrstnih konjev, sta tako voznik in trener Dušan, kot tudi  konj pometla s konkurenco in se veselila uspeha, ki je plod številnih ur treninga, izkušenj ter talenta. V križevskem krožišču je umeščena instalacija konja kasača Jimpeto Mobile, umetniški navdih za izdelavo skulpture, pa je umetnik dobil prav v hlevu in na pašniku, kjer je opazoval konja Jimpeto Joya, ki je že takrat kazal talent in je imel predispozicije, da se razvije v odličnega konja kasača.

Uspeha, ki si ga želi prav vsak, ki se ukvarja s kasaškim športom, so se poleg zmagovalca veselili še župan Občine Križevci mag. Branko Belec, predsednik Športne zveze Križevci Milan Majcen, umetnik Robert Jurak, ki je sodeloval pri izdelavi konja v krožišču,  Branko Kristl – podpredsednik Kasaške zveze Slovenije, prokurist Erinox d.o.o. Janez Rožman, svetnik občinskega sveta Občine Križevci David Antolin  ter prijatelji kasaškega športa. Konju, ki stoji v krožišču je bil predan lovorjev venec, zmagovalca derbija pa so simbolično posadili na instalacijo konja in si zaželeli novih uspehov.

Foto: Občina Križevci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.09.2019 ob 22:50 gost

      Koji hepani...ajajaj

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.09.2019 ob 11:23 bakovci gost

      Tisto pa nič ne napišejo o prlekih ko so v Varžeju bika na tören vlekli ,da bi travo popasel

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.09.2019 ob 11:53 Sevnica gost

      Kaj mate to ozadi za eno STRAŠILO potem pa se še slikajo ob tem. V tem kraju so sam STRAŠILA v krožnem prometu, da se ponoči tujci prestrašijo. Me zanima kdo vam je dovolil to postavit , bo treba povprašat kako ali kaj z tem . Seveda sem poslušal enega gospoda pa je rekel , da so tu doma CUZEKI.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.