https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Murskosoboški policisti uspešno preiskali več kaznivih dejanj

18.09.2019 ob 17:00  

Tomislav Habulin, komandir Policijske postaje Murska Sobota, je v sredo, 18. septembra, na novinarski konferenci predstavil več uspešno preiskanih kaznivih dejanj ropov in tatvin na območju Murske Sobote in v širši okolici.


Preiskava odmevnega pretepa v murskosoboškem parku zaključena

Policisti PP Murska Sobota so z kvalitetnim zbiranjem obvestil zaključili preiskavo odmevnega pretepa v murskosoboškem parku na Soboških dnevih 22. 6. 2019, kjer so zoper štiri osumljene, stare od 17 do 25 let, podali kazensko ovadbo. Osumljeni so storitve kaznivega dejanja Nasilništva po drugem odstavku 296. členu KZ-1, za katerega je predpisana zaporna kazen do treh let.

Izsledili storilca, ki je mladoletniku grozil s solzivcem in ukradel denarnico

V ponedeljek, 16. 9. 2019 okrog 15.45 je neznani storilec v soboškem parku  mladoletnemu oškodovancu grozil s solzivcem, mu iztrgal iz ramen nahrbtnik in si iz njega protipravno prilastil denarnico z denarjem in dokumenti. Policisti PP M. Sobota so 29-letnega storilca izsledili in bo zoper njega podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje ropa. Za kaznivo dejanje ropa je predpisan zapor od enega do desetih let.

V hišni preiskavi zasegli dve pištoli in strelivo

Policisti PP Murska Sobota so 16. 9. 2019 na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na območju Murske Sobote, kjer so zasegli dve pištoli in nekaj streliva (fotografija). Po kategorizaciji orožja zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek za sum prekrška po zakonu o orožju (81. člen Zoro-1), za kar je predpisana denarna kazen 500 do 1.500 evrov.

Foto: PU Murska Sobota

Na PP Murska Sobota ocenjujejo, da na našem območju živimo varno.

Občane pozivajo, naj se v primeru, da postanejo žrtev kaznivega dejanja, ne izpostavljajo, naj si poskušajo zapomniti čim več podatkov o storilcih in naj čim prej oz. takoj po storitvi kaznivega dejanja pokličejo policijo. Zaželeno je upoštevanje samozaščitnih ukrepov, predvsem na področju premoženjskih kaznivih dejanj.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.