https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Akrobatska skupina Dunking Devils v Borecih

Boreci, 21.9.2019  

Dunking Devils, v svetu vodilna akrobatska skupina, so se v soboto, 14. 9. 2019, udeležili največjega mednarodnega tekmovanja v akrobatskem zabijanju v Budimpešti. V kategoriji amaterjev so obranili lanski naslov prvakov, v profesionalni pa so pokazali izvrsten nastop in osvojili 3. mesto. Aleš Ivanuša, naš domačin, je ekipo povabil v svojo domačo vas, kjer so proslavili odlične rezultate na Madžarskem.


Dunking Devils  je v svetu vodilna akrobatska skupina. So svetovni prvaki v akrobatskem zabijanju, Guinnessovi rekorderji v najvišji salti z zabijanjem in najdaljšem skoku z zabijanjem s trampolina. Do sedaj so nastopili že več kot 1800-krat v kar 47 državah sveta. Poleg z energijo nabitih šovov jih poznamo tudi po norih viralnih videih, ki imajo že več kot 100 milijonov ogledov po vsem svetu.

Njihova ekipa danes šteje že 70 članov, med katerimi je kar 25 profesionalnih akrobatov. Želja po novih izzivih in adrenalinskih dogodivščinah je našega domačina, državnega, evropskega in svetovnega prvaka v Breakdancu ALEŠA IVANUŠA pripeljala do skupine Dunking Devils katere član je eno leto.

V soboto, 14. 9. 2019, so se udeležili največjega mednarodnega tekmovanja v akrobatskem zabijanju, ki je letos potekalo v Budimpešti na Trgu junakov.

Na tekmovanju so se predstavile ekipe iz 4 držav in sicer iz Madžarske, Francije, Združenih držav Amerike in Slovenije. Samo tekmovanje je potekalo v sklopu 2 kategorij.

Amaterska kategorija:
Face Team Youngsters- Madžarska
Face Team Györ- Madžarska
Dunking Devils Akademija- Slovenija

Profesionalna kategorija:
Face Team-Madžarska
Crazy Dunkers-Francija
USA Dunk-Združene države Amerike
Dunking Devils- Slovenija

V kategoriji amaterjev so Dunking Devils Akademija obranili lanski naslov prvakov, v profesionalni pa so Dunking Devils pokazali izvrsten nastop in osvojili 3. mesto.

Člani ekipe pri amaterjih: Teo Čeh – kapetan ekipe, Aljaž Skvarč Božič, Benjamin Bušelič, Martin Samec, Petra Saje, Jaka Komloš in Neli Schwarzmann.

Člani ekipe pri profesionalcih: Luka Lorenčič- kapetan ekipe, Lenart Dolar, Lenart Ribnikar, Matic Robnik, Janez Hojan, Peter Kokalj, Nik Schwarzmann in domačin Aleš Ivanuša.

 

Aleš je ekipo Dunking Devils povabil v svojo domačo vas, kjer so proslavili odlične rezultate na Madžarskem, si ogledali vaško jedro v Križevcih ter se družili v doživljajskem parku Boreci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.