https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti živahno ob dnevu brez avtomobila

Murska Sobota, 20.09.2019 ob 11:00  

V Murski Soboti danes na Drevoredu Martina Luthra poteka Dan brez avtomobila, ki poteka v sklopu Evropskega tedna mobilnosti. Letošnji slogan programa je "Gremo peš!". Dogodek je potekal skupaj s sodelovanjem Občine Moravske Toplice.


Namen samega dogodka je vzpodbuditi trajnostno mobilnost, ki je med drugim ključen faktor za dobrobit našega planeta. Letošnja tema je namenjena hoji, ki ima tako pozitiven učinek na okolje, kakor tudi na naše zdravje. Za namen povečanja same hoje je potrebno urediti več infrastrukture namenjene pešcem, kar si prizadeva tudi Mestna občina Murska Sobota. Sama občina je na tem področju dejavna, nenazadnje tudi s prenovo mestnega središča, pospešeno izvajanje investicij oziroma urejanje površin za pešce pa je predvideno tudi v prihodnje.

Zbrane je na samem dogodku nagovoril murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek.

Navzoče je pozdravila ekipa Pisani mehurčki, nato so se ekipe učencev v spremstvu animatorjev in maskot (likov Mikija Mustra) razporedile v štartne vrste. Učenci so prihajali iz vseh osnovnih šol iz Murske Sobote ter vrtca, sodelovale pa so tudi Osnovna šola Prosenjakovci, Osnovna šola Fokovci ter Osnovna šola Bogojina.

Sledila je otroška gledališka predstava v okviru Gledališča Kukuc.

V okviru dogodka potekajo različne aktivnosti, kot sta spretnostna vožnja s kolesi ter risanje s kredami na temo "Gremo peš!".

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.09.2019 ob 13:18 ulica gost

      Čudno ,če je danes ,dan brezi avtomobila igrišče za občino pa nabito polno avtomobilov gospodičin ,ki delajo na občini .Ne pravim za tiste ki niso doma v Soboti ,in morajo priti na delo z avtom .Bolj se gre za ljudi iz Sobote ,ki bi lahko prišle delat z kolesom ali peš .

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2019 ob 13:29 gost

        Me zanima kako je na delo prišel naš veliki šerif. Glede na obseg trebuha, mu ne bi škodila vsak dan ena ura hoje. PA NE BRIŠITE VEČ KOMENTARJEV, KER SEM ZAPISAL RESNICO. RESNICA PA NI ŽALITEV!!!!!

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.