https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Na Linhartovem srečanju tudi ljutomerski gledališčniki

25.09.2019 ob 13:00  

V torek, 24. septembra 2019, so predstavniki Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Občine Postojna na tiskovni konferenci, ki je potekala v prostorih Občine Postojna, predstavili 58. Linhartovo srečanje, na katerem si bodo obiskovalci in strokovna žirija v tekmovalnem delu ogledali sedem najboljših ljubiteljskih gledaliških predstav pretekle sezone in še dve v spremljevalnem delu. Srečanje bo potekalo od četrtka, 26. septembra, do sobote, 28. septembra, ko bodo na zaključni prireditvi podeljene festivalske nagrade matiček. Na srečanju se bo predstavila tudi Gledališka šola ONinME, Ljutomer, s predstavo Babji parlament.


58. Linhartovo srečanje se bo pričelo v četrtek, 26. septembra, ob 10. uri dopoldan, ko bodo na oder stopili igralci Gledališča 2B iz Bohinjske Bistrice, ki so se spoprijeli z zahtevno dramo Samuela Becketta Čakajoč Godota. Popoldne, ob 17. uri, bo na vrsti Teater JJ, KD Janez Jalen iz Notranjih Goric, ki bo odigral komedijo Arzenik in stare čipke. Prvi večer bo, poleg predstave Blaznost igre v izvedbi skupine Hlodi, KUD Franc Kotar iz Trzina, posvečen slavnostni otvoritvi festivala in podelitvi Linhartove plakete in listin. Irena Rajh, priznana lutkarica, animatorka, režiserka, mentorica, lutkovna pedagoginja in organizatorka kulturnih prireditev bo prejela Linhartovo plaketo, Ivan Berlot z Jesenic, Alma Knaus iz Trbovelj in KUD Pozitiv pa prejmejo Linhartove listine.

Petek se bo pričel ob 10. uri s spremljevalnim programom, ko bo na oder stopila Gledališka šola Prve gimnazije Maribor s predstavo Maus. Popoldanski in večerni termin sta rezervirana za tekmovalni predstavi Gledališke šole ONinME iz Ljutomera, ki se predstavlja z Babjim parlamentom in za Šentjakobsko gledališče Ljubljana, ki je na oder postavilo dramo Dvanajst jeznih mož. Zadnji dan bomo lahko videli še dve tekmovalni predstavi; ob 11. uri Beckettovo Igro v uprizoritvi Studia A, KD Slovenj Gradec, ob 15. uri pa predstavo Kaj bi, che bi? v izvedbi Hiše kulture Celje. Pred zaključno podelitvijo najboljših bo na sporedu še predstava gostov iz gledališča Divadlo V.A.D. s Češke, Valerie in teden čudes.

Vse predstave bo spremljala tudi strokovna žirija v zasedbi Janez Škof, Ana Perne in Jure Novak in med njimi izbrala najboljše, ki bodo prejele festivalske nagrade matiček.

Zadnji dan srečanja bo tako razglašena najboljša predstava v celoti, ki bo nagrajena z matičkom, podeljeni pa bodo tudi trije posebni matički po izboru žirije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.