https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Fazanerija gosti praznik ženskega nogometa

2.10.2019  

Članska ekipa ŽNK NONA Pomurje Beltinci je v soboto dobila še šesto ligaško preizkušnjo sezone. Pomurke so v Ajdovščini slavile z izidom 0:9, s tremi zadetki se je izkazala Luana Zajmi, ki je v teh dneh ena od desetih članic Pomurja z reprezentančnimi obveznostmi.

 

Albinca Čizmazija, Ema Horvat, Kim Juršnik, Ines Sok in že omenjena Luana Zajmi so z mladinsko reprezentanco odpotovale v Italijo, kjer jih čaka kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo. Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec, Anja Prša in Špela Rozmarič so znova del članske izbrane vrste, ki 4. in 8. oktobra odigrala novi kvalifikacijski preizkušnji. Slovenke bodo v prihodnjem tednu gostovale v Turčiji, že v petek pa bodo v soboški Fazaneriji gostile pravi praznik ženskega nogometa.

V hramu prekmurskega nogometa se bosta udarili reprezentanci Slovenije in Nizozemske, ki je aktualna evropska prvakinja in svetovna podprvakinja. V Mursko Soboto prihaja prava velesila ženskega nogometa, ki bo zaradi poškodbe pogrešala nekaj zvezdnic, a bo kljub temu v vlogi izrazitega favorita. Slovenke kljub temu niso vnaprej izobesile bele zastave.

»Tekma z evropskimi prvakinjami in svetovnimi podprvakinjami bo zagotovo pritegnila veliko pozornosti. Upamo, da bo v Fazanerijo prišlo veliko gledalcev. Ponuja se priložnost, da kot ženska reprezentanca dokažemo svojo kakovost, in pokažemo, da lahko igramo tudi proti najboljšim,« pred tekmo poudarja Sara Makovec, sicer ena od petih reprezentantk iz vrst ŽNK NONA Pomurje Beltinci.

V reprezentanci sicer najdemo še osem igralk še osem igralk, ki so rumeno-modri dres nosile v preteklosti, to so Mateja Zver, Zala Meršnik, Sara Agrež, Dominika Čonč, Kaja Eržen, Evelina Kos, Kristina Erman in Sara Ketiš. Nuša Ladinek, do poletja trenerka članske ekipe Pomurk, v izbrani vrsti opravlja vlogo pomočnice selektorja Boruta Jarca.

Ob tem velja opozoriti, da bodo Fazanerijo že pred tekmo zasedla najmlajša dekleta. ŽNK NONA Pomurje Beltinci v sodelovanju z ŽNK Goričko Stanjevci in NZS ob 16. uri na soboškem igrišču z umetno travnato površino pripravlja festival Rada igram nogomet, ki je namenjen najmlajšim in vsem, ki bi se radi pobližje seznanili s prvimi nogometnimi koraki. »Festival Rada igram nogomet pred tekmo za mlajše igralke pomeni ogromno, saj da dekletom še več zagona in želje za to, da igrajo nogomet. Morda se še kakšo mlajšo igralko prepriča v treniranje nogometa,« sporoča vezistka iz Ljutomera.

Spopad Slovenk in Nizozemk se bo v Fazaneriji pričel ob 19. uri, Nogometna zveza Slovenije pa je omogočila brezplačen ogled tekme, ki si jo bo moč ogledati tudi v neposrednem prenosu na Sportklubu.

FOTO: BRous/ŽNK Pomurje Beltinci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2019 ob 13:52 gost

      Končno tudi nekaj o ženskem nogometu. MURAŠI TO SI VI NITI V SANJAH NE MORETE PREDSTAVLJATI, DA BI KDAJ V ŽIVLJENJU DOSEGALI TAKŠNE USPEHE KOT TA DEKLETA. Noben soboški in Ekipin pisun vam tega ne more prinesti, ker vam manjka tisto najbolj pomembno - KVALITETA!!!!!!!!!1

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.10.2019 ob 14:02 Godžiro gost

      Pa j..... vas više te nogomet .

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.10.2019 ob 14:05 gost

        To napiši pri Muri, o kateri so vsak dan trije članki , ne pri teh dekletih, o katerih se piše enkrat na dva meseca.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.10.2019 ob 14:15 gost gost

        Ženski nogomet nemreš primerjati z moškim po kakovosti, nikak pa nikak. Pomurke se pelajo kama koli na tekmo, pa se verjetno spitavlejo samo s kakšno razliko zmagajo. Deleč je to od profesionalnoga nogometa zaenkrat pri nas.

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.10.2019 ob 14:24 gost

        Vejpa pri Muri pa glih vidiš profesionalni nogomet. Pa kelko pejnez je v Muro vrženih. Atleti, smučarji, tenisači, .......... so tudi veliko boljši od atletinj, smučark, tenisačič, ...............

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.10.2019 ob 14:23 gost

      Hehe hja no res je,ženski fuzbal ne moreš primejrat z moškim..Je pa lepše gledati,kako poskakujejo ženske ;) kot pa moški,pa sedaj bo vsaj dišalo na fazanariji ...po RIBAH :D hahahaha

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.10.2019 ob 19:11 footballlieaguert gost

        ce ze hoces gledati zenski nogomet s povdarkom na zenski, ker je lepse gledati koko poskakujejo potem glej LFL ligo. https://m.youtube.com/watch?v=-QfdUwuuxXg

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.10.2019 ob 20:31 pepi 1951 gost

      evo DF pa si končno dočakal, ženski nogomet na fazanariji.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.