https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Izvrstne Slovenke namučile evropske prvakinje

5.10.2019  

Ženska članska reprezentanca je izvrstno kljubovala evropskim prvakinjam, ki so šele v zadnjih 12 minutah prišle do zmage v murskosoboški Fazaneriji (2:4). Gola za Slovenijo sta prispevali Mateja Zver in Kaja Korošec. Kvalifikacije se za našo reprezentanco nadaljujejo v torek, 8. oktobra, ko jo čaka gostovanje v Turčiji, ki je včeraj remizirala z Estonijo (0:0).


SLOVENIJA - NIZOZEMSKA 2 : 4 (1 : 1)
(Zver (11.), Miedema (28.), Beerensteyn (47.), Korošec (68.), Spitse (78.), Spitse (83.))

Slovenija: Meršnik, Agrež, Rozmarič, Korošec, Erman (od 52. Golob), Zver, Čonč, Prašnikar, Kolbl (od 88. Ivanuša), Begič (od 58. Makovec)
Nizozemska: van Veenendaal, Van Lunteren, Van Dongen, Dekker (od 90. Nouwen), Spitse, Miedema, van de Donk (od 87. Kaagman), R. Jansen (od 74. Pelova), Roord, Bloodworth, Beerensteyn

Slovenija je v prvem polčasu navdušila pred več kot 1000 glavo množico, med gledalci na Fazaneriji je bil tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović. Varovanke selektorja Boruta Jarca so od prve minute odigrale v skladu z načrtom: odločno, hrabro, zbrano in disciplinirano, predvsem pa brez strahu proti renominiranemu tekmecu, ki je obračun v Fazaneriji začel s kar osmimi igralkami z zadnjega finala svetovnega prvenstva.

To ni zmedlo naših deklet. Na vratih je bila zanesljiva Zala Meršnik, ki je do 11. minute malce ogrela svoje dlani, uvod Slovenije v tekmo pa je bil sanjski, predvsem pa učinkovit. Po nekaj izmenjanih podajah je prišla žoga do Lare Prašnikar, ki je izvrstno merila, a je bila gostujoča vratarka na mestu. Mateja Zver je spremljala akcijo in odbito žogo atraktivno pospravila v mrežo.

Nizozemska je bila v nadaljevanju podjetnejša, a so varovanke selektorja Boruta Jarca pametno reševale situacije pred ali pa v domačem kazenskem prostoru. V 22. minuti sta dobro posredovali Dominika Čonč in Sara Agrež. V 27. minuti pa je prišlo do malega nesporazuma v slovenski vrsti, Nizozemska je prišla do kota, v naslednji minuti pa po podaji po tleh do izenačenja. V svoji 84. tekmi v dresu Nizozemske je 23-letna članica londonskega Arsenala Vivianne Miedema dosegla že svoj 64. zadetek.

V 35. minuti je Zala Meršnik ubranila dober poizkus Renate Jansen. Pred in po tem pa je bila na potezi Slovenija: v 34. minuti sta kombinirali Dominika Čonč in Mateja Zver, v 37. minuti pa je Lara Prašnikar s podajo v kazenski prostor zaposlila Dominiko Čonč, ki pa v padcu ni uspela priti do žoge.

Uvod v drugi polčas je bil po željah gostij, ki so v prvem napadu prvič na tekmi povedle, zadela je Lineth Beerensteyn. To ni strlo duha domače vrste, selektor Jarc pa je v igro poslal svežih moči. Namesto Kristine Erman in Pamele Begič sta zaigrali Lana Golob in Sara Makovec. Slovenija je bila za svoj trud nagrajena v 68. minuti, ko se je ponudila priložnost za protinapad, zadela je .

Šokirane gostje so potrebovale nekaj časa, da so strnile svoje vrste, v 78. in 83. minuti pa je zmago priborila Sherida Spitse, ki se je izkazala tudi z izvrstno izvedenim prostmi strelom. Da so naša dekleta opravila velik in dober posel, pa je bilo jasno po koncu tekme, ko so jim zbrani gledalci namenili glasen aplavz.

Borut Jarc, selektor: „Hvala bogu, da so se dekleta tako odzvala in pokazala, da smo v zadnjem letu in pol naredili velik korak naprej. S tekmo v Fazaneriji smo naredili tudi izjemno promocijo za ženski nogomet. A že danes na večerji moramo pozabiti na vse skupaj in se osredotočiti na tekmo v Turčiji, kjer nas zanima zmaga in tri točke.“

 

 Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.10.2019 ob 13:18 gost

      Končno ste se na portalu prebudili in opisali včerajšnjo čudovito tekmo. Vsa čast našim igralkam. Prikazale so všečno igro in veliko borbenost. Čestitke za prikazano. Goričanci kje ste bili?? Vi palite samo na nepomembno Muro. Žalost od navijačev.

      14 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.10.2019 ob 14:02 Gost gost

        Tij si itak nej bil na tekmi a ne modruj, mogoce si se kaj malo samo po tv pogledno. Gledalcev kelko bilo?

        7 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.10.2019 ob 14:26 en gost

        Še eden izmed internetnih luzerčkov, keri komentirajo nekaj ka sploj nejso vidli. Dečko dragi, ge san za razliko od tebe bil na toj tekmi in ti lejko iz prve roke poven, ka je ta tekma bila na nivoje 3.slovenske lige...

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.10.2019 ob 16:10 gost

        Drugič manj piva spij, ko boš na tekmi, da boš vido ka se na igrišči dogaja.. 6 golov je padlo kar tak, brez podaj in akcij? Normalno, da se ženski nogomet ne more kosati z moškim, zato je pa ŽENSKI. Ti primerjaš neprimerljivo kot, da bi na sprint na 100 metrov postavil atleta in atletinjo. normalno, da bi zmagal atlet. A ŽENSKI NOGOMET IMA V SEBI LEPOTO, KI GA MOŠKI NKOLI NIMA. PA TUDI LEPE NOGOMETAŠICE LAHKO VIDIŠ. Ne vse, a veliko jih je. TI PA GNAE V MARIBOR, DA BOŠ NA SVOJEM. Meni pa pusti ženski nogomet, v katerem uživam. Vsakemu svoje.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.10.2019 ob 13:30 gost

      Ko bi pri Muri lahko vido podobno igro. Šimeni si gledo? Probaj pri Muri nekaj podobnega. Ne pa žogo sto krat do svojega golmana te pa slepo nabijanje žoge naprej. Pol golov ste dosegli po sreči ne po dobrih podajah. Sramota od nogometa in tretje mesto v zelo slabi ligi.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.10.2019 ob 13:52 čondraš gost

      Super nogomet, da se ti oko orosi od...žalosti..kdor se še ni nagledal nabijanja žoge se je lahko potem na tej tekmi, gledalcev 6020, v večini možače in topli bratje, vzdušje izjemno, vso tekmo so si peli..Y.M.C.A. - Village People...glavne pevke pa z organizirane navijaške LGBT, ki jo je vodil Debeli, preoblečen v možačo ;).

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.10.2019 ob 15:57 gost

        TI PA K MEŠI IDI IN TAM ŽUPNIKE POSLUŠAJ PA JIH KAJ O PEDOFILIJI PITAJ - GOVNO JEDNO POLUDELO.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.10.2019 ob 13:55 čondraš gost

      Ženski nogomet bi se lahko imenoval...Kick the ball to the sun :).

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.10.2019 ob 13:56 čondraš gost

      Ni čudno debeli da imaš rad ženski nogomet, ob tvojem nogometnem " znanju " je to nekaj samoumnevnega.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.10.2019 ob 16:00 gost

        Mislim, da si bil v mladosti ministrant in si nepravim župnikom v roke prišel. Zdaj pa v sebi nosiši posledice.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.10.2019 ob 16:38 gost

      Ne vem zakoj se ženske skoz k tistomi spravljajo ka nej za nje, naj rajši barbinton špilajo. Ženska je nikoli nej bila in nikoli ne bo podobna moškomi. Čakajte ka pri nas zavladajo ovi čarni, ka so tak všeč slovenskim komunistom (SD). Takrat ženske ne bodo smele na tekmo da bi jo gledale ne pa da bi še nogomet špilale. Zdaj vidite koga komunisti v Slovenijo zovejo !

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.10.2019 ob 16:56 gost

      SFALO SI PORTAL. MORAŠ ITI NA NOVA24TV ALI OGNJIŠČE. V SKRAJNI SILI BOTA DOBRA TUDI REPORTER ALI POŽAR. TU PAČ NI MESTO ZA CERKVENE IN JANŠOVE FANATIKE.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.10.2019 ob 18:18 gost

      Deca zblodnjena! kda pijše; ge san ; te znamo kakšni so in od kod prihajajo neukusni zapiski!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.10.2019 ob 18:47 gost

      DF je popizdo,ker so ga razkrikali da se rad oblači v žensko :D ,zato je pa nafta popušila a

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.10.2019 ob 13:49 Strijc Džouže gost

      Df je že dugo razkrinkani....nekda se zval čevapčič na ražnji

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.