https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Gimnazija Murska Sobota na svetovnem prvenstvu v odbojki na mivki

Murska Sobota, 7.10.2019  

Med 3. in 10. oktobrom 2019 poteka na Sicilji 5. Svetovno dijaško prvenstvo v odbojki na mivki, v San Vito Lo Capo. Organizator je italijansko Ministrstvo za šolstvo, univerzo in raziskave, ISF (Mednarodna zveza za šolski šport) in Odbojkarska zveza Italije.


San Vito Lo Capo je ena izmed najbolj zaželenih sicilijanskih turističnih destinacij, ki jo vsako leto obišče tisoče obiskovalcev zaradi sprostitve, morja in zabave. Na prvenstvu tekmuje sedemnajst držav: Argentina, Brazilija, Čile, Kitajska, Hrvaška, Francoska Polinezija, Nemčija, Madžarska, Indija, Latvija, Nizozemska, Nova Zelandija, Poljska, Portoriko, Slovenija, Združene države Amerike, Italija.

Kot je dejala M. H., slovensko srednješolsko ekipo zastopa ekipa Gimnazije Murska Sobota, ki jo vodi profesor Janko Hochstätter. Ekipo sestavljajo dijaki Val Krajcar, David Novak in Marko Stvarnik, vsi tudi sicer uspešni mladi odbojkarji. Za Gimnazijo Murska Sobota, ki ima tudi športni oddelek in za profesorja Janko Hochstätterja, je udeležba na velikih mednarodnih tekmovanjih v odbojki že stalnica, saj so se v preteklosti že uvrstili na podobna tekmovanja na Kitajskem, Sardiniji, v Izraelu in Franciji. 

Foto: Gimnazija Murska Sobota

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.