https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zadeva požar v Vulkaniji se je končala z umaknitvijo obtožnice

14.10.2019 ob 11:45  

Na Okrožnem sodišču v Murski Soboti so bili danes predvideni sklepni govori v zadevi požara v Vulkaniji. Ker je tožilstvo umaknilo obtožnico, je sojenje Danijelu Strnišu končano.

Naj spomnimo, decembra 2014 je celoten doživljajski park Vulkanija zajel močan požar. Do požara prišlo pri izvajanju hidroizolacijskih del na zunanjem delu stene v stičišču obstoječega objekta in prizidka. Pri tem se je ogenj razširil v notranjost objekta in v prostore celotnega Doživljajskega parka. Pri tem je nastalo za okoli pol milijona evrov škode.

Tožilstvo je Danielu Strniši, kot odgovornemu vodji gradbenih del v doživljajskem parku Vulkanija očitalo, da je opustil nekatera ravnanja za varnost ljudi in premoženja, s katerimi bi lahko preprečil požar na tem objektu.

Strniša je v postopku najprej nastopil kot priča, saj je tožilstvo na začetku preganjalo drugega osumljenca. Šele pozneje so v preiskavi obdolžili Strnišo, ob tem pa je bilo po pravnomočnosti obtožnice kot nedovoljen dokaz iz sodnega spisa umaknjeno izvedensko mnenje. To je namreč povzemalo tudi izjave Strniše, ko je bil Strniša v preiskavi še obravnavan kot priča in ne kot obdolženec. Prav na tem dokazu pa naj bi po besedah Strniševega zagovornika tožilstvo gradilo obtožnico.

Na današnjem sojenju je sodnik Stanislav Jug povedal, da je tožilstvo 4. oktobra umaknilo obtožnico. Občina Grad, ki bi kot lastnica Vulkanije in oškodovanec, lahko stopila na mesto tožilca in kot zasebni tožilec nadaljevala postopek, pa se na poziv sodišča do danes ni odzvala, zato je postopek končan.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2019 ob 18:56 Vulkan gost

      Glavno da TRIGLAV plačo nekdo si je napolnil žepe z strani občine in zavarovalnice

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.