https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zaradi nepravilnosti zaprli gostinske lokale tudi v Pomurju

15.10.2019 ob 9:55  

Inšpektorji so v lanskem letu pregledali 956 gostinskih obratov. Na seznamu je več kot 260 kršiteljev, kar 44 gostinskih obratom pa so izdali prepoved obratovanja.

V uredništvu 24ur so na podlagi Zakona o dostopu do informacij javnega značaja pridobili inšpekcijske odločbe, ki jih je v lanskem letu izdala Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Ob tem so objavili tudi zemljevid, kjer lahko preverite, katere gostilne so bile sporne, in preberete o kršitvah, ki so jih inšpektorji zaznali. Večina je nepravilnosti odpravila, a nekateri so prepovedi dobili tudi večkrat.

Iz odločb, ki so bile izdane z opozorili ali celo s prepovedjo, je mogoče razbrati, da sta pogost problem sledljivost izdelkov in pomanjkljiva higiena. Številni lokali, gostilne in pekarne, ki so dobili odločbe, so imeli hrano s pretečenim rokom, zabeleženo je tudi nepravilno rokovanje s hrano, ki je bila kuhana, saj je bila surova hrana preblizu kuhane.

V nekaterih lokalih je bilo nepravilno urejeno odvajanje odpadnih voda, problematična je bila tudi bližina toaletnih prostorov, ki so se odpirali v kuhinjo, v nekaterih restavracijah oziroma gostilnah je bilo slabo stanje fug, ploščic in odlagalnih površin celo razlog za začasno zaprtje oziroma prepoved njihove uporabe.

Opozorila in začasne prepovedi so dobili tudi številni gostinski obrati v Pomurju. Največ v večjih krajih, kot so Murska Sobota, Lendava, Radenci, Gornja Radgona in Moravske Toplice, pa tudi drugod. Posamezno gostilno, pekarno ali restavracijo najdete na spodnjem zemljevidu. S klikom nanjo pa se vam odpre povezava na odločbo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.10.2019 ob 10:41 Pajzlin gost

      Za edne je že čas bil ka doj zaprejo, vej so pa tak kak nekši pajzlini

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.10.2019 ob 10:48 dober tek gost

      Temu se pravi tako: Na zunaj uj uj - notri fuj, fuj" pravimo pri nas in sami skuhamo sveže hrano. Vzamite si čas in preberiti odločbe pa boste izvedeli, koliko vnajprej pripravljene zamrznjene in odtaljene hrane strežejo gostinci. Sicer pa mislim, da je tudi pri tistih, ki jih inšektorji niso obiskali enako. Pa "dober tek"

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.