https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Black Gringosi bodo poravnali kazen s tekme proti Mariboru

16.10.2019  

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je moral po tekmah 13. kroga prve lige Telekom Slovenije izreči številne kazni. Kazni sta si na derbiju v Ljudskem vrtu prislužila Maribor in Mura, kaznovana pa je bila tudi Olimpija.

Najslabše jo je odnesel Maribor, ki bo moral zaradi navijačev plačati 2950 evrov kazni. Kot razloge za visoko kazen NZS navaja »nešportno in neprimerno vedenje navijačev – večkratno žaljivo skandiranje navijačem nasprotne ekipe, večkratno prižiganje bakel, bakle odvržene na igrišče, povzročitev prekinitve tekme, metanje predmetov v smeri sodnikov po koncu tekme in predkaznovanost«.

Še dodatnih 300 evrov bo Maribor plačal zaradi nešportnega vedenja več igralcev in uradne osebe (3 rumeni in rdeči karton ter opomin predstavniku ekipe). Špiro Peričić je za rdeči karton dobil eno tekmo prepovedi igranja.

Mura jo je v primerjavi z Mariborom odnesla precej bolje. Zaradi »nešportnega in neprimernega vedenja navijačev – prižiganje bakle, bakla odvržena na igrišče, metanje petarde na rob igrišča ter predkaznovanosti« je prejela kazen v višini 550 evrov. Ob tem pa je NZS kot olajševalno okoliščino upošteval pisno izjavo kluba.

Kot so danes zapisali pri NŠ Mura pa zneska ne bo poravnal klub. Navijaška skupina Black Gringos se je namreč odločila, da sama poravna omenjeno kazen.

Na tekmi s kranjskim Triglavom si je kazen v 13. krogu PLTS prislužila tudi Olimpija. Prejela je kazen 900 evrov zaradi navijačev in njihovega nešportnega skandiranja sodnikom ter še 360 zaradi nešportnega vedenja več igralcev in uradne osebe. Joaquim Manuel Welo Lupeta bo zaradi rdečega kartona počival dve tekmi. Trener Safet Hadžič pa ekipe ne bo smel voditi na treh tekmah, kar pomeni, da ga ne bo tudi na tekmi 16. kroga PLTS, ko se bo Olimpija na Fazaneriji pomerila z Muro.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.10.2019 ob 16:34 muraš gost

      edino pravilno plačajte za naprej si pa dogovorite z upravo in navijajte športno za klub ne nasedajte na provokacije ,klub vam naj da del denarja ki ga pobaše nzs vam za pot, prigrizek in pijačo .bolše za vas in klub--klub manj potroši vi več dobite ,pametno delajte in lepo navijajte ker vi ste mura !!!

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.10.2019 ob 18:39 DF gost

      In s tem se je za hvaliti? Obobožan gorički narod nosi svoje zadnje eure na fazaneriju za karto in toplu pivo. Iz tistih eura se plačajo kazni za taku navijanje. In vse ostale mučke.

      10 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.10.2019 ob 19:39 gost

      Kazni povečati najmanj za 50 krat. Hitro bodo klubi napravili red med svojimi navijači. Zdaj se jim zaradi smešno nizkih kazni enostavno jebe za početje navijačev. Kaj je za Maribor 3. 000 evrov ali za Muro 500 evrov? NIČ. Popolnoma nič.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.10.2019 ob 19:51 gost

      DF DAJ IZGINI ŽE ENKRAT IZ M.SOBOTE NEKAM NA MADŽARSKO SMRDLJIVKO, DEBIL, IDIOT.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.10.2019 ob 19:53 gost

      DF MI NA GORIČKEM IMAMO DENAR TI IDIOT PA GA NIMAŠ ZATO PONUJAŠ HČERKO IN ŽENO. SRAMOTA.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.10.2019 ob 20:08 gost

      Dober P.R.......

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.10.2019 ob 20:20 Lendavski nadvojvoda gost

      Ogračeki,DF si vas redno privošči,tirate ga na Madžarsko,torej bi bolj pasal v Lendavo,k nam Vogrinum kak v Muraszombat,nekda Horty Miklos glavno ves Vendegov...

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.10.2019 ob 21:19 mura gost

      vejpa rus murin plača to vse saj njihov vodja r.f masno služi pranje denarja v muri

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.10.2019 ob 21:37 gost

      Blek gringosi so propalice..govnari ...smradetine na soc podporah ...nizko inteligenčna bitja kera treba jebati v votlo glavo

      0 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.10.2019 ob 22:50 PIPI gost

      kelko ges znan ma Mura poseben sklad z skeroga idejo pejnezi za kazni,zaj do pa gringposi sami plačali in to je dobro.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.10.2019 ob 22:57 pipi gost

      Nopa,ti komentator pred menof napiši ime pa priimek.če maš muda pa te ge priden k tebi pa te samo inok vdaren,taka te doktori več vkup ne denejo,pa boš ti tij vido što je propalica ...itd.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.