https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta vikend dogaja v Pomurju

17.10.2019 ob 18:00  

Ta konec tedna bo v Pomurju zelo pestro dogajanje. Zvrstili se bodo številni dogodki in prireditve. Nekaj smo jih za vas zbrali in izpostavili kam se lahko odpravite.


Dogajanje v petek, 18. oktobra

V Ljutomeru bo v petek, ob 17. uri, potekala Ljudska pesem z ohranjanjem običajev, katerega gostitelj je Mladinski svet Ljutomer. Vabijo, da se tudi vi skupaj s Sosidami - pevkami ljudskih pesmi, iz Kulturnega društva Antona Kremplja, poveselite in zapojete eno ali dve ljudski pesmi. Domača ljudska pesem ne sme iti v pozabo in z ohranjanjem kulturne dediščine lahko vsak poskrbi za njen obstanek.

V Gornji Radgoni bo v petek, ob 18. uri, v Študentsko – mladinskem klubu Klinka potekalo potopisno predavanje Španija. Na potopisnem predavanju vas bo Nastja Fekonja popeljala skozi svojo 5 mesečno Erasmus izmenjavo v Tarragoni.

V MIKK-u v Murski Soboti bo ob 19. uri potekalo predavanje z naslovom Nasilje in mladi. Na predavanju boste lahko pogledali oblike in vzroke nasilja med mladimi ter kako se odločiti za drugačno pot. Predavatelj bo Miloš Židanik, zdravnik psihiater, ki je magistriral iz klinične psihologije iz področja osebnostnih motenj.

Dogajanje v soboto, 19. oktobra

V Petišovcih bo v soboto, od 13. ure dalje, potekal Dan odprtih vrat speedway Team-a Lendava. Pridružite se jim na stadionu v Petišovcih, kjer vam bodo prikazali vse lepote adrenalinskega športa Speedway-a. Ob tem dogodku bo tudi možnost preizkusa vožnje s speedway motorjem. Otroci in mladina pod 18. letom starosti, ki bi radi preizkusili motor, potrebujejo spremstvo staršev ali skrbnikov. Vsi, ki bi radi preizkusili vožnjo z motorjem, si priskrbite čelado, ter ustrezno obutev in obleko. Klubska čelada bo na voljo za tiste, ki je nimajo.

V Ljutomeru bo potekal Dan odprtih vrat PGD Ljutomer Če vas zanima, kako "lotmerški" gasilci delujejo, kakšno opremo imajo, jih lahko obiščite to soboto 19. 10. 2019, ob 9.00 na ljutomerskem Glavnem trgu.

V MIKK-u v Murski Soboti bo, od 9. ure naprej, potekala LEGO delavnica - robotika za otroke. Na urah LEGO ustvarjanja se boste srečali z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami. Naučili se boste veliko s področja robotike in programiranja, se malce poigrali in ob tem neizmerno zabavali. Vabljeni, tako tisti brez predhodnega znanja, kot tudi tisti, ki ste se naših delavnic že udeležili in ste nekaj znanja s področja robotike in programiranja že pridobili. Vabljeni so vsi otroci stari med 6 in 16 let.

Popoldan, od 18. ure dalje, bo v MIKK-u potekala KUL-tura! 2019. KUL-turo bo otvorilo posestvo Passero iz Tešanovcev, svoje brbončice boste lahko razvajali z degustacijo njihovih čokoladnih izdelkov in hišnih vin. Na sporedu bo tudi stand up nastop dveh mladih, simpatičnih Rokov: Roka Škrlepa in Roka Bohinca. Vedno nasmejana in karizmatična komika bosta poskrbela za pravo dozo smeha in zabave. Kot zadnje dejanje večera bo na sporedu nastop Toneta in Jerneja iz skupine MI2, ki bosta pesmi svoje skupine tokrat izvajala v akustični obliki. Skupina MI2 že 25 let velja za simbol slovenskega rocka in mladih, svoje živahne pesmi pa bosta tokrat predstavila v mirnejši obliki.

V soboto, ob 18. uri, bo v Mladinskem centru Gornja Radgona potekal multimedijski dogodek, v okviru katerega bo potekala: otvoritev fotografske razstave Viktorja Kotnika - Ikija z naslovom "Ptiči", projekcija kratkega avtorskega filma Leopolda Ivaneka "From there to here.", glasbeni performans Ajsav Kajrog, Samo Šantl, M.R.Jimi ter prihod posebnega gosta Emila Kotnika Radgonskega na flavti.

V Mursko Soboto v Bunker prvič prihaja Red Hot Chili Peppers Tribute skupina. RHCP tribute One Big Mob - Red Hot Chili Peppers Tribute Band prihajajo v polni formi in bodo predstavili 2. urni repertoar največjih hitov Red Hot Chili Peppersov. Dogodek poteka v soboto od 21:30 ure naprej.

V soboto, ob 20.00 uri, prihaja v ŠIC Ljutomer, Vid Valič z novo avtorsko komedijo Seks po slovensko. Vstopnice so na voljo TUKAJ.

V okviru Festivala nakupov in zabave bo ob 17. uri v BTC City-ju v Murski Soboti zabavala Tanja Žagar. Trgovine v okviru festivala, ki poteka 18. in 19. oktobra, pripravljajo številne ugodnosti. Dogajanje lahko preverite tukaj.

V trgovskem centru Maximus Murska Sobota pa na ta dan pripravljajo Late night shopping, ki bo potekal od 20. ure dalje. Kot glasbena gostja prihaja Alya, ki bo nastopila v 1. nadstropju med 20. in 22 uro. Za obiskovalce bodo na ta dan late night popusti, pogostitve, ličenja in fotografiranja, ne pozabite pa tudi na Foodtrucke pred centrom: Lars&Sven burgers, Kutroškolač in pečene kostanje.

Dogajanje v nedeljo, 20. oktobra

V nedeljo, bo ob 18. uri, v Zadružnem domu na Cvenu potekal dobrodelni koncert Stopimo skupaj. Zbirali se bodo dobrodelni prispevki za otroke in prenovo šole v Tanzaniji. Gostitelj je Prleški študentski klub skupaj z prostovoljko Aniso, ki je letos učila v tamkajšnji šoli Arushi. Dogodek bodo glasbeno popestrili učenci Osnovne šole Cven, skupina Človekija, Folklorna skupina KD Cven, Duet Beročka in Samo Budna.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.