https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: V soboškem parku potekal 54. Spominski tek

Murska Sobota, 19.10.2019  

V četrtek, 17. oktobra, je v popoldanskem času, v mestnem parku v Murski Soboti, okoli gradu, potekal 54. tradicionalni Spominski tek, ki ga je organiziral Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.


Tekmovalci so se zbrali na grajski ploščadi v Murski Soboti, tako tisti mlajši kot tudi malo starejši. Tekmovali so učenci pomurskih osnovnih šol, ki so bili razdeljeni po naslednjih kategorijah: deklice OŠ 1., 2. in 3. razred, dečki OŠ 1., 2. in 3. razred, deklice OŠ 4., 5. in 6. razred, dečki OŠ 4., 5. in 6. razred, deklice OŠ 7., 8. in 9. razred in dečki OŠ 7., 8. in 9. razred. Tekmovali so tudi dijaki in dijakinje srednjih šol ter članice in člani (občanke in občani).

 

Kategorije deklic in dečkov osnovnih šol ter dijakinj in dijakov srednjih šol so tekli štafete, v katerih so bili po trije tekmovalci. Dolžina kroga okoli gradu je za prvo triado bila dolga 300 m, vsi ostali so štafetni krog tekli v dolžini 400 m.

Članice in člani so tekli po celotnem parku, dolžina proge je bila dolga 1000 m. Člani so pretekli 5 krogov, članice pa 4.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.